Kinnula, musiikki, seurakunta Niina Luomala

Musiikkileiri huipentui kiertueeseen

Kinnulan lapset ovat innokkaita laulajia ainakin seurakunnan musiikkileiriin osallistuneiden määrästä päätellen. Musiikkileiriä ohjannut kanttori Martti Hertteli kertoo, että innokkaimmat kyselivät jo talvella, että järjestetäänhän leiri taas kesällä.

Hanna Mäntylän ja Laura Sneckin mielestä leirillä parasta oli ainakin laulaminen.

— Kun tämä järjestetään joka vuosi ja tänne saa tulla. Ja näkee kavereita ja saa laulaa, Mäntylä luettelee.

— Laulaminen, Sneck toteaa. Hänen suosikkikappaleensa oli Tuuli, jossa hän lauloi soolo-osuutta.

Martti Hertteli kertoo, että kun innokkaita soololaulajia etsittiin, niin moni ilmoittautui, että ohjelmistoon otettiin toinenkin sooloja sisältävä kappale. Leirille osallistui kaksikymmentäkolme lasta, aina neljävuotiaasta nuorisokuorossa laulaviin isosiin Roosa Rekoseen, Sofia Kinnuseen ja Sanni Leppäseen.

Kuorolaiset viettivät leirillä kolme päivää, jona aikana ehdittiin opetella yksitoista laulua. Kappaleet valittiin talvella ilmestyneestä uudistetusta lasten virsikirjan painoksesta. Kappaleet kertoivat rukouksista, valosta, kiitoksesta, enkeleistä ja tuulesta.

— Yllätyin siitä, että vaikka oli vain pari ennestään tuttua laulua niin kahdessa päivässä oppivat uusia, Hertteli kehuu. Opetus sopi myös pienemmille, jotka eivät osaa lukea.

— Ensin luin sanat, sitten lauloin ja kuorolaiset lauloivat perässä. Se on sellaista kaikulaulua, Hertteli kertoo.

Isoset ovat huolehtineet päivittäisistä mehuhetkistä ja askartelutuokioista. Leirillä askarreltiin kuorolaisille lauluvihot ja konserttipaikkoihin jätettävät kortit. Musiikkileiri huipentui esiintymisiin Pappilanrannassa, Pihlajakodissa, Kotipihassa ja Eevakodissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>