keihäskarnevaalit Niina Luomala

Teemu Wirkkalalle toinen keihäskarnevaalivoitto

Pihtiputaan juhlavuoden keihäsvaalit olivat juuri niin hienot kuin juhlavuodelta voisi odottaa, vaikka karnevaalit huipentavan miesten kilpailu taso jäi hieman odotetusta.

Voiton vei 81,09 metrin heitollaan Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala, joka kehui olosuhteita optimaalisiksi, mutta kertoo ettei tuntuma ole ollut heittoharjoituksissakaan paras mahdollinen.

— Oli vähän väkisin runttaamista, Wirkkala toteaa.

Toiseksi sijoittui Pielaveden Sampon Antti Ruuskanen 80,40 metrin heitollaan. Olkapäävaivoista parantunut Ruuskanen totesi tehneensä vähän perinteisiä virheitä. Tavoiteltu A-rajakin jäi haaveeksi.

— Harjoituksissa on malttia, mutta kisassa kun tietää että rahkeita olisi pitkälle niin sitä ei saa ulos. Sitten sitä puskee ja puskee ja yrittää liikaa. Rentous jää pois ja tulos on tuo, Ruuskanen toteaa, mutta katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

— Ei tässä muuta kuin kilpailuja lisää kun olkapääkin kestää. Siitäpä se lähtee rullaamaan. Nyt vaan kisoja ja heittoja alle. Ennätys on tällekin kesälle tavoitteena.

Keihäskarnevaalien tunnelma on Ruuskasen mieleen.

— Pihtipudas on hieno paikka heittää. Hieno tunnelma ja nyt vielä oli presidentti paikalla, Ruuskanen sanoo.

Naisten A-kilpailussa yllätti Sri Lankan Nadeeka Lakmali, joka voitti 59,32 metriä kantaneella heitollaan. Toinen sija meni Ruotsiin Sofi Flinckille, joka heitti 57,44 metriä. Viime vuonna voittanut Nokian Urheilijoiden Sanni Utriainen jäi kolmanneksi heitettyään 55,98 metriä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>