Tuisku, yleisurheilu Niina Luomala

Tuiskulle pronssia Vattenfall-kisoista

Pihtiputaan Tuiskulla on takanaan menestyksekäs vuosi. Viimeisimpänä saavutuksena tuiskulaiset sijoittuivat kolmansiksi Vattenfall-kisoissa Lappajärvellä. Eroa voittaneeseen Larsmon joukkueeseen oli vain kolme pistettä ja toiseksi tulleen Lappajärven joukkueen kanssa pistemäärä oli sama. Kilpailu kääntyi Lappajärven voittoon viimeisessä lajissa eli sukkulaviestissä.

Suomenmestaruuksiakin on saavutettu. 17-vuotias Matti Kahilainen saavutti toissa viikonloppuna kymmenennen SM-mitalinsa ja tähtää tänä viikonloppuna nuorten Suomi-Ruotsi -maaotteluun.

— Jos siellä saisi kauden parhaan tehtyä niin voisi sanoa että vuosi on joten kuten onnistunut, Kahilainen arvioi.

SM-hopeaa keihäänheiton joukkuekisasta ansainnut Mari Kahilainen toivoo ehjää talvikautta. Nyt kautta rikkoi melkein kesän mittainen tauko keihäänheitosta.

— Tavoite on se, että pääsisi rakentamaan kautta heti keväällä ettei tarvitsisi niin sitten niin pohjalta aloittaa.

Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Liisa Kahilainen kertoo, että myös urheilukoululla menee hyvin. 4-8-vuotiaiden ryhmässä on 45 lasta ja yli 9-vuotiaiden ryhmässä peräti 55 lisenssiurheilijaa. Alle 8-vuotiaat harjoittelevat kerran ja vanhemmat kolme kertaa viikossa. Nuorten innostuneisuus näkyy tuloksissa, sillä piirinmestaruusmitaleja on tullut runsaasti.

17-vuotiaiden sarjalaisia löytyy muutama, jotka harjoittelevat aktiivisesti muutakin kuin yleisurheilua. 17-vuotiaiden sarjassa kilpailevia on kaikkialla vähemmän kovan tason vuoksi. Samasta syystä piirinmestaruuskilpailut ovat muuttuneet aluemestaruuskisoiksi.

Ensi talvena Tuiskun urheilijat käyvät kerran tai kaksi kuukaudessa telinevoimisteluharjoituksissa Jyväskylässä.

— Yleensä yleisurheilijat käyvät kerran viikossa talvella telinevoimistelussa. Se auttaa vartalonhallinnassa ja yleisurheilulajitkin helpottuvat sen myötä, Liisa Kahilainen tietää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>