Muurasjärvi, terveys Niina Luomala

Palveluiden keskittäminen ei aina ole oikea suunta

Ensi helmikuun loppuun asti Muurasjärvellä toimivan Palvelutuulihankkeen isoin Muurasjärven projekti eli neuvola on nyt saatu käynnistettyä. Lääkäri Lauri Mielityinen otti ensimmäiset asiakkaat vastaan Muurasjärven Eläketalolla viime keskiviikkona, ja ajat on varattu loppuun koko loppuvuodeksi. Neuvola palvelee Muurasjärvellä joka kuun viimeinen keskiviikko.

Palvelutuuli-hankkeen yhteisövalmentaja Päivi Kaski on tyytyväinen siihen, että neuvola saatiin aikaiseksi.

— Kunnan, vastaanottopalvelujohtaja Sari Nurmivaaran ja Asumispalvelujohtaja Anni Sagulin-Raatikaisen kanssa neuvoteltiin hyvässä hengessä. Ideoita saatiin myös kotihoidon väeltä, Kaski kertoo.

Lääkärin lisäksi Muurasjärvelle tulevat hermoratahieroja Satu Närhi, jalkahoitaja Tiina Saaranen sekä parturi-kampaaja Mari Varis, joka tekee myös käsihoitoja.

— Edelleen on mahdollista tulla tänne yrittäjäksi, Päivi Kaski muistuttaa.

Palvelutuuli alkaa pikkuhiljaa tehdä yhteenvetoa Muurasjärven projekteista. Kylän kehittämistä jatketaan kyläsuunnitelman mukaisesti.
Neuvolan lisäksi Palvelutuuli on vauhdittanut Muurasjärvellä nuorisotilan perustamista ja yhteistoimintaa seurojen välillä.

Nyt työn alla on leikkikentän siirtäminen hautausmaan takaa parempaan paikkaan. Aiemmin päätettiin, ettei yhteisleikkikenttää päiväkodin kanssa tule, mutta nyt asia halutaan avata uudestaan ja sen tiimoilta pidetään kyläilta. 

Kylän ilmettä piristetään muun muassa uusilla bussipysäkeillä, joita Destia uusii kaksi vuodessa.

Uutinen neuvolan avaamisesta otettiin Muurasjärvellä innolla vastaan ja kysynnän mukaan palvelu tulee tarpeeseen.

— Jos kaksikymmentä prosenttia paikkakunnan lapsista on täällä, se tarkoittaisi että tarvetta olisi jopa yhdelle päivälle viikossa, projektipäällikkö Reena Laukkanen-Abbey toteaa.

Vaikka nykyään palveluita halutaan enenevissä määrin keskittää, Palvelutuulihanke toimii vastavirtaan.

— Voisiko olla merkkejä siitä että keskittäminen ei sittenkään kannata, Päivi Kaski kysyy.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>