Uutiset Juha Kivinen

Juhliva Pihtipudas lähetti tyrmääviä terveisiä syrjäisten seutujen näivettämispolitiikalle

Pihtiputaan kunnan ja seurakunnan 150-vuotisjuhlat olivat täynnä vahvaa itsenäisyystahtoa. Viesti lähti Helsinkiin kovaa ja selvästi: meillä on omat rajamme ja niistä pidämme kiinni.

Asia on pihtiputaalaisille niin selvä, että pääjuhlan juontanut Pihtiputaan lukion rehtori Pentti Räisänen esitti yleisölle jo kutsun Pihtiputaan 160-vuotisjuhliin 2. lokakuuta 2023 – pääjuhla alkaa kuulemma silloinkin kello 18.30.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jani Ylälehto totesi juhlan tervehdyssanoissaan, että Pihtiputaalla vastustetaan kuntaliitoksia yksimielisesti puolueeseen tai asemaan katsomatta.

— Kuntien itsenäisyyttä varjostavat valtiovallan kaavailut jopa pakkoliitoksista sellaisiin kuntakokonaisuuksiin, joihin emme ole valmiita. Emme myöskään ole vakuuttuneita, että murtamalla 150-vuotinen historia rajoja siirtämällä syntyisi merkittäviä säästöjä.

Ylälehto kysyi, voisiko ensin järkiperäistää valtion määräämää tehtäväkenttää ja pykäläviidakkoa ja miettiä vasta sen jälkeen kuntaliitoksia.

— Olemme ylpeitä itsenäisestä kunnastamme. Emme ole ajatelleet antaa periksi syrjäisten seutujen näivettymiselle eikä näivettämispolitiikalle. Toivomme valtiovallalta malttia palveluiden keskittämispolitiikalle. Myös Pihtiputaan mummon tulee saada palvelut kohtuulliselta etäisyydeltä, Jani Ylälehto korosti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>