Urheilu Heikki Jämsén

LiigaPloki aloitti kauden tappiolla

Edes kotiyleisön tuki ei auttanut LiigaPlokia kauden avauksessa. LP Kangasala kävi sunnuntaina kylässä ja jätti pihtiputaalaiset pisteittä erin 21-25, 17-25, 16-25.

Avauserä eteni tasaisesti, mutta senkin aikana vieraat olivat lähes koko ajan niskan päällä. LiigaPloki yritti, mutta ei voinut mitään LP Kangasalan pituus- ja taitoylivoimalle. Kangasalan joukkueessa pelaa kaksi jättiä. Vaikka 197-senttisellä hakkurilla Nicole Koolhaasilla ja 191-senttisellä keskitorjuja Roosa Laakkosella ei paras päivä ollutkaan, heidän panoksensa näkyi. Kun joukkueeseen kuuluu vielä kaksi taidokasta puurtajaa Kayla Jeter ja Liisa Hurskainen, tekemistä riittää muillakin kuin Plokilla.

— Emme ole tottuneet noin pitkään torjuntaan ja olimme varsinkin laidoissa aseettomia. Kovuutta täytyy löytyä varsinkin jatkopalloissa. Pallon tappamisen kanssa oli ongelmia. Sekin näkyi, että monelle tämä oli ensimmäinen liigaottelua, joten jännitystä oli ilmassa, Heta Rissanen sanoi.

Kangasalalle matkapelin voitto Pihtiputaalla maistui.

— Kolme pistettä oli tavoitteena ja se saatiin. Ploki tuli vahvalla syötöllä peliin, mutta ei pystynyt ihan pitämään peliään kasassa, Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo totesi.

Oman joukkueensa otteisiin Alatalo oli tyytyväinen.

Plokin päävalmentajan Teemu Oksasen mukaan kotijoukkueen parhaat hetket nähtiin ottelun ensimmäisessä erässä.

— Ensimmäiseen erään tultiin hyvin sisään, syöttö pysyi hyvin kasassa ja tekniselle aikalisälle asti pelattiin kutakuinkin niin kuin oli sovittu.

— Muutamat virheet kostautuivat väärään paikkaan erän lopussa ja nuoren joukkueen leuka painui ehkä vähän rintaa vasten, kun syötön kanssa jouduttiin pelaamaan riskillä.

Teemu Oksanen oli Heta Rissasen kanssa samaa mieltä siitä, että ottelu hävittiin laidoissa.

— Heikon vastaanoton ja puolustuksen jälkeen vastustaja oli laidoissa huomattavan paljon tehokkaampi.

— Toinen erä oli meille pahin. Oma kurinalaisuus hyökkäyksessä petti vähän, mutta oppirahat on ensimmäisen pelin osalta maksettu.

Avaustappion rauhallisesti ottanut Teemu Oksanen muistutti, ettei otteluun valmistautuminen sujunut ihan optimaalisesti.

— Ei nyt mitään hirveän vakavaa, mutta passari Taylor Brunsilta meni polvi aamuharjoituksissa ja libero Iida Eskonmaalta revähti takareisi alkulämmityksessä, Oksanen harmitteli.

Kapteeni ja passari Hanna Anttila seurasi joukkueensa otteita vaihtopenkillä tukikenkä toisessa jalassa. Nilkkaleikkaus estää pelaamisen, mutta tikit ovat pois ja Hanna pääsee aloittelemaan kevyen harjoittelun ehkä jo viikon päästä. Pelikunnossa hän on aikaisintaan kolmen viikon päästä.

LiigaPloki etsii kuumeisesti yhtä laitahyökkääjää. Ensi viikolla on testissä kaksi pelaajaa, toinen Montenegrosta ja toinen Venäjältä.

— Jos heistä ei kumpikaan tärppää, kolmaskin on valmiina.
Kolmas ehdokas on Yhdysvalloista.

— Hyvän ammattilaisen tuoma kovuus ja kokemus tuo uskoa menestymiseen. Yksi vastuunkantaja lisää helpottaa pelaamista, Teemu Oksanen sanoo ja kiittää joukkuettaan sitoutuneisuudesta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>