Lukijalta Lukijalta

Kalmari ei muista mitä oli päättämässä

Kansanedustaja Anne Kalmari kirjoittaa tässä lehdessä 16.10.2013 ”Valtio syytää meille koko ajan lisävelvoitteita, joiden ajatellaan olevan parhaakseemme.” viitaten mm. uudistuneeseen ajokorttilakiin.

No, eihän valtio mitään syydä, panee vain eri hallintokuntineen toimeen niitä päätöksiä (lakeja), joita kansanedustuslaitos on säätänyt.
Tämäkin laki on valmisteltu liikenneministeriössä silloisen vastuuministerin Anu Vehviläisen (kesk.) johdolla huolellisesti ja käynyt läpi eduskunnan normaalin proseduurin päätyäkseen meitä kaikkia autoilijoita tai siksi aikovia koskevaksi.

Jännä juttu, että asiat, joita Kalmari nyt tuo esiin, on mainittu hallituksen esityksessä eduskunnalle. Siinä on käyty läpi mm. lain kustannusvaikutus ajokortin hintaan ihan euromääräisenä ja näköjään paikkansapitävästi.

Kansanedustajat, mukaan lukien Anne Kalmari, siis hyväksyivät, että ajokortti maksaa tulevaisuudessa enemmän kuin mihin on totuttu.
Jos jotakuta asia kiinnostaa, se löytyy eduskunnan asia- ja asiakirjahausta osoitteella: ”Hallituksen esitys Eduskunnalle ajokorttilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi.”

Jaakko Salminen
Sitoutumaton

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>