Uutiset Juha Kivinen

Lumipula siirtää taas kerran Pihtiputaan maakuntaviestiä

Pihtiputaalaisilla oli taas huonoa tuuria hiihdon Keski-Suomen maakuntaviestin järjestämisvuorolla. Lunta ei ole yhtään eikä sitä ole luvattu juuri loppiaiseksikaan, joten viesti on siirrettävä helmikuulle, aivan kuten tapahtui Pihtiputaan edellisessäkin maakuntaviestissä vuonna 2007.

Viestin varapäivä on sunnuntai 23. helmikuuta, kaksi viikkoa myöhemmin kuin edellisellä kerralla. Kilpailunjohtaja Martti Kuha naurahtaa, että jos silloin ei ole lunta, niin sitä ei ole sitten koko talvena.

— Helmikuussa liian kovat pakkaset saattavat olla suurempi riski.

Martti Kuha pisti jo joulunalusviikolla maakuntaviestin virallisiin tiedotteisiin lainauksen Vicky Rostin hitistä ”Miksi meille täällä aina käy käy käy näin”. Harmitus on sitäkin suurempi, kun lunta on viime vuosina riittänyt alkutalvesta jopa yllättävän hyvin, eikä viestien onnistumista ole tarvinnut pelätä Keski-Suomessa.

Lunta pitäisi olla viimeistään kaksi päivää ennen viestiä vähintään 15 senttiä, eikä sellaista lumipyryä ole luvassa. Lumitykkiäkään ei tässä vaiheessa käytetä.

— Jo syksyllä saatiin vähän varoitusta, kun neuvoteltiin kunnan kanssa kustannusrakenteesta, ettei ainakaan ensimmäiseen yritykseen ruveta tekemään lunta, koska se on aika kallista, Martti Kuha kertoo.

Vielä joulukuun alkupuolella näytti oikein hyvältä. Lunta oli mukavasti ja kunnan uudella lumikissalla päästiin ajamaan perinteisen tyylin latu Ritovuorelle.

— Mutta eihän se sitten muuta tarvinnut, kun yhden yön satoi vettä ja tuuli, Kuha hymähtää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>