Lukijalta Lukijalta

Vuosi valtuutettuna on ollut valtavan valaisevaa

Kinnulan kunnassa on paljon keskusteltu siitä, mitä on aikoinaan tehty, mitä olisi pitänyt tehdä ja mitä pitää tehdä tulevaisuutta ajatellen.

Minulla oli onni olla Kinnulan kunnan talouden tasapainottamistoimikunnan jäsen.

Sellainen tieto kunnan talouden kehityksestä vuodesta 2007 tähän päivään oli valtavan valaiseva varsinkin minulle, uudelle valtuutetulle.

Avoimuus mahdollisti selvyyden moniin kunnan talouteen liitttyviin asiohin.

Avoimuuteen liittyvien kohdalla pitää muistaa hallituksen puheenjohtajan, valtuuston puheenjohtajan sekä nykyisen kunnansihteerin ja joidenkin viranhaltijoiden vapautunut ilmapiiri sekä tahto tuoda asoita selkeästi ja tajuttavasti esiin.

Kinnulan kunta painii itsenäisyydestään monen muun kunnan ohella.

Kinnula tunnetaan ympäristöalueilla pienistä sisäsistä riidoista, mutta kun tulee se iso asia ulospäin, niin kaikki ovat kuin sianporsaat saparot samaan suuntaan.
Minusta tämä on erittäin voimakas voimavara jota ei pidä väheksyä.

Vaikeina vuosina sodan jälkeen maaseutujen kunnilla oli merkittävä rooli nostaa Suomi taloudellisesti jaloilleen ja siinä onnistuttiin. Nykyään kaupataan uutta ajattelua, joka ei sisällöltään ole minulle selvinnyt.

Minulla uuteen näkemykseen on vain yksi rukkaskurssi, yksityinen sektori maksaa julkisen sektorin menot.
Julkiset palvelut pitää tuottaa mahdollisimman pienillä menoilla mutta toimivasti.

Kenenkään ei pidä naulata julkisissa viroissa toimivia henkilötä, koska he tuottavat yhteiskunnalle tärkeitä palveluja, mutta silti pitää olla tarkastelua, mikä kaikki on todella tarpeellista.

Pistetään saparot ojennukseen.

Sampo Laitala
perussuomalainen
Kinnula

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>