Uutiset Aapo Siippainen

Harjulinnan bingo tyhjeni, pajatso ei

Muurasjärven 40 vuotta kestänyt bingoperinne jouduttiin lopettamaan joulukuussa, koska viranomaismaksut nousivat ja kävijämäärät jäivät alle 70 ihmisen.

Urheilutalosäätiön puheenjohtaja Markku Mäkelä sanoo, että tänä vuonna bingot tarvitsevat laillisen tilintarkastajan.

— Tilitarkastus- ja lupamaksut ovat toistatuhatta euroa. Aika monta bingoa pitää järjestää, että saa edes luvat maksettua. Bingon tuotot ovat vuodessa noin 2 000 euroa. Suurin huolenaihe Harjulinnassa on lämmitys. Öljy nielee vuodessa jopa 13 000 euroa. — Se pitäisi saada puolitettua. Yksi vaihtoehto on vesilämpöpumppu, joka maksaa 15 000 euroa.

Jos ilmavesilämpöpumppu maksaa itsensä kahdessa vuodessa takaisin, miksi sitä ei ole rakennettu aikaisemmin?
— Olemme odottaneet kunnan päätöstä rakentaa aluelämpölaitosta. Mutta se päätös on viivästynyt, Mäkelä vastaa.

Lämmitystä on rahoitettu bingotuottojen lisäksi vuokrilla. Harjulinnassa toimii muun muassa autokorjaamo, nuorisotila ja kunnallinen ryhmäpäivähoito.

Harjulinnan salia käytetään nyt noin kuusi kertaa viikossa. Valoja pitävät päällä muun muassa kansalaisopiston senioritanssijat ja bändikerholaiset.

­­­— Harjulinnan salia voisi käyttää hyvin teatterin tekemiseen. Pitäisi löytää innostunut porukka, Markku Mäkelä miettii.
— On hyvä, että Harjulinna kokoaa kyläläiset yhteen. Mutta pitäisi olla myös sellaista toimintaa, josta saisi korvauksen. Bingo toi rahaa kylän ulkopuoleltakin.

Muurasjärven keväällä päättyvän Palvelutuuli-hankkeen työntekijät kävivät viimeisen kerran haastattelemassa kyläläisiä viime viikolla.

Projektipäällikkö Reena Laukkanen-Abbeyllä ja yhteisövalmentaja Päivi Kaskella oli paljon ideoita Harjunlinnan varainkeruuseen.

— Kesäleirit ovat toimiva tapa saada yksittäistä tuloa. Säännöllistä tuloa voisivat tuoda viikottaiset huutokaupat kuten Petäjäveden Kintauden kylällä.
— Harjulinnalle olisi hyvä palkata koordinaattori suunnittelemaan ja ohjaamaan talon toimintaa.

Muurasjärvellä asuva Sanna Kopsa on tyytyväinen kylän yhteisiin rientoihin.
­— Olemme käyneet etenkin Harjulinnan lastentapahtumissa.
— Bingoa emme pelaa, joten sen loppuminen ei harmita.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>