Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Mitä yhteistä on Sotšilla ja Putaalla?

Sain huikeen idiksen! Pihtiputaan pitäisi anoa olympiaisännyyttä. Saihan Venäjän Sotšikin talvikisat, vaikka kaupungissa ei ole lunta. Pihtipudas on sentään täysverinen Sporttipitäjä.

Pihtipudasta ja Sotšia yhdistää menneiden vuosikymmenien lomanostalgia ja kuumana porottava aurinko. Neuvostoaikaan Mustanmeren Sotši oli suosittu rantalomakohde upeine hotelleineen. Vähän niin kuin Niemenharju 1970-luvulla. Olympialaisten myötä Niemenharjun molemmin puolin nousisi luksusluokan majataloja ja turismi kukostaisi vuosikymmeniksi eteenpäin.

Eikä Pihtiputaalle mitään pienen piirin talvikisoja anottaisi, vaan koko maailmaa ravisuttavat kesäolympialaiset. Täällähän on suorituspaikat hyvin valmiina. Yleisurheilustadionille pitäisi lisätä korkeintaan digitaalinen näyttö. Ampumarata on kuulema yksi maakunnan parhaista. Hevosurheilu on arvossaan ja beach volley -kenttiä löytyy vaikka useampaan yhtäaikaiseen peliin.

Avomerta Pihtiputaalla ei valitettavasti ole. Purjehdus pitää siirtää toiseen paikkaan. Jos Kinnulassa vielä olympialaisten aikaan myrskyää, niin Jäppäjärveen voi viskata ruokalusikallisen merisuolaa.

Uimastadion on vakava puute. Olympialaisten kunniaksi presidentti määräisi kuitenkin pakkoliitoslain, jolla Viitasaari liitetään väliaikaisesti Pihtiputaaseen. Siellä uimahallin rata on vain 25 metriä pitkä, mutta toisen puolen voi lainata Pyhäsalmelta, niin tulee täydet 50 metriä täyteen.

Uiminen on epäreilu laji. Matkoja on niin paljon, että Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa Yhdysvallat sai pelkästään uinnista 31 mitalia. Epäkohdan tasaamiseksi Pihtiputaalle perustetaan komitea, joka kehittää keihäänheittoon uusia muotoja, kuten joukkuekisa ja viesti, jossa seuraava heittää siihen, mihin edellinen jäi.

Uutuuksia ja varmoja mitalilajeja ovat myös keihäänheitto kumisaappaat jalassa tai akka selässä riuhtaisu. Myös vanhoille keihäsmalleille täytyy vaatia omat kisat.
Suomen mitalisaalis kasvaisi, koska Tahko Pihkalan syntymäkunnan kesäolympialaisissa pelattaisiin pesäpalloa.

Tästä ei saa kuitenkaan puhua vielä ääneen! Jos Aasian maat kuulevat salaisuuden etukäteen, niin he aloittavat armottoman treenaamisen ja pesevät Suomen samalla tavalla kuin koulutaitoja mittaavissa PISA-tuloksissa. Muitakin painajaisia täytyy pelätä.

Jos jäämme ilman olympialaisia, kannattaa Niemenharjun loma-alue palauttaa vanhaan arvoonsa. Moni ulkopaikkakuntalainen muistaa Pihtiputaasta keihäänheiton lisäksi Niemenharjun kultakauden.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>