Urheilu Juha Kivinen

Maakuntaviestin järjestäjät ottivat työvoiton surkeimmasta talvesta vuosikymmeniin

 

Keski-Suomen 67. maakuntaviesti hiihdettiin sunnuntaina Pihtiputaalla aivan viime tipassa. Maanantaina hiihtostadionilla alkoi jo maa paistaa läpi viiden asteen lämmössä.

Maakuntaviestin kilpailunjohtaja Martti Kuha saikin puhaltaa lopulta helpotuksesta valtavan työvoiton ansiosta.

— Kaikki ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja jakaneet kiitoksia siitä, että kisat ylipäätään järjestettiin. Moni muu olisi voinut vetää pyyhkeen niskaan. Jopa omassakin porukassa oltiin sitä mieltä, että siirretään vuodella. Sellaista ei ole ikinä tapahtunut Keski-Suomen viestissä, ja se meillä olikin haasteena, ettei ensimmäistä peruutusta voi Pihtiputaalla tehdä.

Talvi on ollut lumiolosuhteiltaan surkein 41 vuoteen, eikä sunnuntain hiihtokelikään häävi ollut, sillä vettä vihmoi koko ajan. Kuin kohtalon ivaa oli, että lunta saatiin viimeinkin kunnolla eli lähes 20 senttiä perjantain ja lauantain välisenä yönä, mutta se oli liian märkää. Raskas lumikuorma tuli vain entisestään sotkemaan 20-30 talkoolaisen urakkaa.

Kunnan kenttämestari Markku Kananen teki edeltävän viikon ajan 15 tunnin työpäiviä ja lopussa yöunetkin jäivät vähiin.

— Viikko sitten maalialue oli vielä lumeton ja maastossa huonosti lunta. Hiekanlahdelta onnistuttiin auraamaan tarpeeksi lunta ja kaikki olisi ollut kunnossa, mutta sitten tuli pahin mahdollinen tilanne, kun lumisateen jälkeen keli meni lauantaina plussalle.

— Sen jälkeen se oli melkoista taistelua työstää ladut kisakuntoon. Hirveästi oli vaikeuksia. Märkä lumi ei kulje eikä sitä pysty lanaamaan. Lumi tukki jyrsintä, vaikka meillä on hyvä tamppari.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>