Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Tuhannen euron imuri

Kuusi vuotta sitten tein kaupat ovelta ovelle kiertävän imurikauppiaan kanssa. Kone maksoi noin tuhat euroa. En ole koskaan maksanut edes autosta yhtä hurjasti.

Koska imuri on arvokas, siivoamisesta on pakko nauttia joka hetki. Ja miksei nauttisi, kun käyntiääni on hiljainen ja imurointi onnistuu pimeässä erikseen ostettavien ajovalojen ansiosta.

Oikeasti imuri olisi saattanut maksaa jopa puolitoista tuhatta euroa, mutta sain siitä hiukan alennusta. Myyjä oli nimittäin vaimoni, joka tahkosi imurityöllä rahaa yhden kesän ajan.

Kaikenlainen siivoaminen on herkkua, kunhan laitteissa on tehoa ja näköä. Mikään ei ole hauskempaa kuin mattojen pesu painepesurilla. Halvallakin voi päästä. Uudenkarhealla pölyrätillä on mukavampi siivota kuin haisulilla.

Tieteen Kuvalehti esitteli tulevaisuuden siivouskeksintöjä. Ne olivat kehittyneempiä versioita suomalaisillekin tutusta robotti-imurista. Tulevaisuudessa robotista lähtee satoja hyönteisen kokoisia lennokkeja, jotka kuljettavat vettä pisaran kerrallaan ja tuovat likaveden takaisin. Ihmisen tehtäväksi jää korjata rikki mennyt kone.

Lattioiden ja pintojen siivoaminen on lapsellisen helppoa. Koneeksi ei tarvita välttämättä edes imuria. Mutta kuka keksisi sellaisen robotin, joka pitää vaatekaapin ja komeroiden tavarat hyvässä järjestyksessä? Työn pitäisi käydä yhtä helposti kuin tietokoneen työpöydän pikakuvakkeiden automaattinen järjestäminen.

Naistenlehdissä on harvoin siivousjuttuja. Onneksi edes television ostoskanavalla ja mainoskatkoilla siivotaan.

Google-hakukone löytää ruokablogi-sanalla reilut 200 000 osumaa. Siivousblogin tulos on 380. Jos haaveilet taatusti joukosta erottuvan lifestyle-blogin perustamisesta, niin otapa vinkki vastaan.

Rakastan imurointia ja pölyjen pyyhkimistä, mutta olen siinä äärimmäisen huono. Vaimo joutuu yleensä tekemään saman homman perässä uudestaan. Yleensä jälkeenjättämäni sotku syntyy vanhoista tavaroista, joita löydän kaappien tyhjennyksen aikana. Kaappi tai hylly siistiytyy, mutta tavarat jäävät inventointia ja muistojen vaalimista varten olohuoneen lattialle.

Kevään luksusta ovat paitsi pestyt ikkunat, myös jalkakäytävät, joissa hiekka ei rahise kenkien alla. Iso kiitos kunnalle ripeästä teiden harjaamisesta. Omaa kevätsiivousta pitää jatkaa niin, että löydän tavaraa Plokin lauantaiseen huutokauppaan.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>