Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Pihtipudas pelastaa jääkiekon maineen

Pihtipudas on parasta mainosta jääkiekkoilulle.

Lajilla on väkivaltainen ja epäreilu maine, joka on kaukana tervehenkisestä urheilusta.

Pihtiputaalaisten nuorten tukemisesta myönnetty Tsemppaaja-palkinto ei olisi voinut mennä parempaan osoitteeseen kuin Pudis-urheiluyhdistykselle, joka tunnetaan erityisesti jääkiekosta.

Urheilijasta ei tule maailman parasta jääkiekkoilijaa pelaamalla pelkästään jääkiekkoa.

Siitä esimerkkinä Teemu Selänne, joka treenasi huomattavan pitkään myös muita urheilulajeja, kuten yleisurheilua, jääpalloa ja jalkapalloa.

Pudiksen puheenjohtaja Tero Kemppainen sanoo, että he treenaavat muun muassa pesäpalloa, salibandya ja koripalloa — kaikkea mikä lisää tasapainoa ja lihaskuntoa.

Juniorisarjojen kärkikahinat ovat Pihtiputaalla toistaiseksi kaukainen haave, koska täällä on yhdet Keski-Suomen heikoimmista kaukaloista. Jopa tekojää puuttuu. Hallissa käydään Pyhäsalmen puolella.

Suolahden maaliskuisessa junnuturnauksessa kävi ilmi, että muut joukkueet treenaavat 12 kertaa kuukaudessa jäällä. Pudis saman verran koko vuoden aikana.

Häviöt eivät kuitenkaan haitanneet nuoria ja innokkaita pelaajia. Facebookissa kerrottiin, että turnauksessa pelanneet pojat läpsivät innoissa ylävitosia jo pelkästään hyvän vaihdon kunniaksi.

Pudis on perustettu virallisesti kesällä 2013. Yhdistyksestä on tullut nopeasti Pihtiputaalle väriä ja elinvoimaa tuova porukka. Pudislaisten komeita logoja vilkkuu katukuvassa kaikkialla.

Logossa yhdistyvät Pihtiputaan vaakunan värit ja kansainvälisen NHL-jääkiekkoliigan muotokieli.

Pudiksella ei ole takanaan historian painolastia. Se on saanut aloittaa harrastustoiminnan puhtaalta pöydältä.

En yllättyisi, jos lähivuosina Pihtiputaan merkittävimmät tapahtumat syntyisivät Pudiksen voimanponnistuksina.

Avoimuus on Pudiksen salainen ase.

Sosiaalisessa mediassa Pudis on kotonaan. Mieli herkistyi viime talvena, kun puheenjohtaja Tero Kemppainen kertoi kovan pakkasillan luistelukoulusta, jossa yksi lapsi sai paleltumisoireita.

Oli rohkeaa, mutta äärimmäisen fiksua kirjoittaa siitä heti sosiaaliseen mediaan.

Ilman Kemppaisen päivitystä tapauksesta olisi voinut levitä villejä huhuja, joissa kerrotaan useiden lapsien jäätyneen kentälle. Nyt asian oikea laita tuli kerralla selväksi ja kaikki vakuuttuivat, että harjoitusolosuhteisiin kiinnitetään jatkossa paremmin huomiota.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>