Viihde Juha Kivinen

Elämäjärven kesäteatterissa revitellään raikkaasti ja täysillä

Nyt pläjähti Elämäjärvelle näytelmä! Juonta on kolmea erilaista ja välissä sanaleikkisketsejä, pari tyyppiä nököttää melkein koko ajan kaivossa, ohjaaja tulee kesken kaiken kommentoimaan tapahtumia ja hahmoissa on täysin kajahtaneita tapauksia, kuten senioritransu, vuokra-aviomies, ruotsalainen Herra Aika ja venäläisittäin sössöttävä gynegologi, jonka nimi on kuitenkin Alma Teräs. Lieköhän inkeriläisiä?

Elämäjärven kesäteatterin esitys Tuomas Parkkisen ”Puhelinluettelosta” on erikoisinta mutta ehkä jopa hauskinta mitä kansalaisopiston näytelmäpiiriltä on Mäntypirtillä nähty kahdeksan vuoden aikana.

Kuten nimestä voi päätellä, koko paketti on rakennettu puhelinluettelon varaan. Sketsimäinen rakenne hämmennyttää aluksi, mutta kun siihen tottuu, mielen valtaa riemukas olo: tämähän toimii yllättävästi ja raikkaasti. Näyttelijät innostuvat revittelemään täydellä farssivaihteella perinteistä kansankomediaa vapaammissa raameissa.

Hahmoja on vilisemällä, ja niinpä kaikkien on taas vedettävä tupla- ja jopa triplarooleja. Näyttelijäkaarti on vaihtunut aika lailla. Uusista kasvoista Laura Hörman on suorastaan löytö. Hän on luontainen lahjakkuus, joka selvästi nauttii olostaan lavalla jokaista elettä ja äänenpainoa myöten.

Kolmatta kesää Mäntypirtillä näyttelevä Karri Paananen on ollut aiemminkin kantavana voimana, mutta nyt hän panee vielä paremmaksi. Etenkin vuokra-aviomiehenä Karri Paananen riuhtaisee niin poskettoman hauskan junttiääliön pilakuvan, että sitä ei voi kuin ihailla suu auki.

Mäntypirtin konkarit Eeva Skantz, Paavo Siekkinen ja Tuomo Siekkinen yltyvät aivan hulluimmilleen ja uusi tulokas Aira Kananen terhentelee veikeästi Rebekkana pähkähullussa kaivojuonessa.

Puhelinluettelo huipentaa komeasti Mäntypirtillä alusta asti ohjanneen Miia Hiirosen aikakauden. Hän siirtyy muihin tehtäviin ja Elämäjärvellä jatkaa myöhemmin nimettävä ohjaaja.

Samalla näytelmäpiiri jää pois kansalaisopiston alaisuudesta ja Elämäjärven kyläseura ottaa siitä täyden vetovastuun.

Puhelinluetteloa näytellään vielä kolmesti Mäntypirtillä: keskiviikkona, torstaina ja sunnuntaina kello 19.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>