Lukijalta Lukijalta

Pyöräilyreitti ”Suomenselän kierros” vireille?

Itse ajelen kohtalaisen paljon polkupyörällä, myös Keski-Euroopassa. Polkupyöräuutisen innoittamana ajattelin laittaa idean, jota olen jo jonkin aikaa miettinyt.

Olen todennut, että pidempien matkojen pyöräily Viitasaaren-Pihtiputaan alueella on vähän hankalaa, kun ei ole pyöräteitä ja nelostiellä autojen seassa on hiukan epämukavaa.

Keski-Euroopassa on paljon pyöräteitä muun muassa jokien varsilla. Tunnetuin lienee 1 200 kilometriä pitkä Tonavan pyöräilyreitti Saksasta Unkarin Budapestiin. Pyörätiellä liikkuu valtava määrä pyöräilijöitä ja joka kylässä ja kaupungissa on pieniä hotelleja ja majapaikkoja ym. aktiviteetteja.

Voisiko aloittaa vähän pidemmän tähtäimen projektin, jonka tavoitteena olisi yhdessä kuntien kanssa ja EU:n ym. tuella rakentaa kunnon pyöräilyreitti? Esimerkiksi ”Suomenselän kierros” oheisen kartan mukaisesti.

Jos tuollainen olisi olemassa, se vetäisi pyöräilijöitä laajalta alueelta, jopa Ruotsista asti. Lisäisi pyöräilyharrastusta. Reitin kunnat hyötyisivät tällaisesta varmasti.

En tiedä kuinka ja kuka tällaista projektia voisi lähteä viemään eteenpäin. Ehkä kyseisille kunnille pitäisi tehdä ehdotus projektin perustamisesta. Ehkä löytyisi pyöräilyalan sponsoreitakin.

Hannu Hämäläinen
Espoo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>