Viihde Juha Kivinen

Kirkan lauluista koostuva Hengaillaan-kiertue alkaa Pihtiputaalta

Pihtiputaalaisen musiikki- ja teatterituottaja Seppo Kahilaisen uusin urakka on Kirka Babitzinin (1950-2007) musiikkiin ja elämään perustuva konserttikiertue ”Hengaillaan”, joka lähtee liikkeelle Pihtipudas-salista perjantaina 14. marraskuuta. Kiertuepaikkakuntia on kaikkiaan kahdeksantoista.

Kiertueen vakituisina solisteina esiintyvät tv-ohjelmasta ”Tartu mikkiin” tuttu Sami Hintsanen, Kirkan sisko Muska Babitzin ja tytär Alexandra Babitzin.

Vierailevat solistit vaihtelevat paikkakunnittain. Pihtiputaalla esiintyvät Pauli Hanhiniemi, Pentti Hietanen, paikkakunnan oma poika Pete Parkkonen, Kirkan veli Ykä Babitzin sekä Kirkan vaimon Paula Nummelan siskontytär Roosa Nummela.

Konserteissa kuullaan Kirkan tuttuja lauluja eri solistien esittämänä sekä tarinoita Kirkasta hyvien ystävien kertomana. Seppo Kahilaisen mukaan kiertue on luonteeltaan samanlainen kuin Kirkakin oli, eli täynnä myönteistä energiaa.

— Tarkoitus ei ole itkettää yleisöä, vaikka haikeudella häntä muistelemmekin, vaan tuottaa hymyä ja aurinkoista nostalgiaa. Veikkaan, että jokainen konsertti on varsinaista ”Kirka-karaoken” juhlaa, sillä tuskinpa yleisön joukossa on ketään, joka ei Kirkan laulujen sanoja muistaisi, Kahilainen kertoo.

Seppo Kahilainen on iloinen, että mukana on niin monta artistia, jotka olivat Kirkan läheisimpiä ihmisiä ja todella tunsivat Kirkan.

— Leikkisästi voisikin todeta, että lavalla nähdään ystäviä, sukulaisia ja ”kylän miehiä”, Kahilainen jatkaa.

Musiikista vastaa Kirkan oma, monivuotinen keikkakokoonpano K-Ryhmä.Suunnittelukuvioissa ovat olleet mukana Kirkan hyvät ystävät Vexi Salmi, Kassu Halonen ja Lasse Norres.

Pihtiputaan konserttiin voi tilata lippuja osoitteesta www.lippupalvelu.fi hintaan 41,50 euroa. Lisätietoja saa sivuilta www.hengaillaan.fi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>