Viihde Juha Kivinen

Elämäjärven kesäteatteri kokonaan kyläseuralle

Elämäjärven kyläseuran teatteri valmistautuu yhdeksänteen kesäänsä ensi kertaa täysin omin voimin. Alusta asti ohjaajana ollut Miia Hiironen siirtyi muihin tehtäviin ja samalla toiminta lakkasi Viitaseudun opiston näytelmäpiirin nimellä.

Mäntypirtillä tulee kesäkuun lopussa ensi-iltaan Tuija Pitkäsen kirjoittama näytelmä ”Anopin akkabileet”. Kyläseuran puheenjohtaja Raija Korpelin kertoo, ettei opiston poisjäänti aiheuta juuri muita muutoksia kuin ohjaajan vaihtumisen. Uusi ohjaaja on Elämäjärvellä pitkään näytellyt Anne Rauhala.

— Oli epävarmaa, saataisiinko opiston kautta toista ohjaajaa. Ajateltiin sitten jatkaa omillamme. Annella oli hyviä oivalluksia, jotka Miiakin hyväksyi. Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö homma onnistuisi, Raija Korpelin sanoo.

Anne Rauhala nauraa, että muut luottavat häneen enemmän kuin hän itse.

— Sikäli on kyllä helppoa lähteä ohjaamaan, kun suurin osa on tuttuja näyttelijöitä. Ja vaikka en uusia tunnekaan, tuntuu silti kuin olisin tuntenut heidät aina.

Toinen muutos liittyy näytelmän ja näyttelijöiden valintaan.

— Aiemmin katsottiin, keitä tuli näyttelemään ja sitten ruvettiin etsimään näytelmää. Nyt tilasimme erilaisia käsikirjoituksia ja kolmen hengen porukalla valitsimme mielestämme hyvän. Sitten nähtiin, montako näyttelijää tarvitaan, Raija Korpelin selittää.

Anopin akkabileet on ensimmäinen naiskirjailijan näytelmä Mäntypirtillä. Se kertoo nykypäivän maataloudesta samaan vetävään tyyliin, johon yleisö on tottunut Elämäjärvellä.

Vaimo kouluttautuu toiseen ammattiin ja siinä ollaan kahden partaalla, isonnetaanko tilaa vai lähdetäänkö sieltä. Kysymys kuuluu, onko aikoinaan valittu oikea ammatti, kun on ruvettu maanviljelijäksi.

— Siinä on taas monia hauskoja kohtauksia, anopin akkabileet erityisesti. Kesäteatterissa on turha yrittääkään esittää mitään totista, Raija Korpelin tuumaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>