Uutiset Juha Kivinen

Kinnulalaiset kevyesti kuntoon ensi vuonna

Kinnulassa otetaan uusiksi kuusi vuotta sitten ensimmäisen kerran kokeiltu kaikkien kuntalaisten yhteinen painonhallintatempaus. Kevyesti kuntoon Kinnulassa -kampanja alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen ja kestää ensi joulukuun puoliväliin asti.

Kampanjaan osallistuvien viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 22. joulukuuta. Nimilistoja kerätään Kinnulan terveyskeskuksessa ja K-Market Kinuskissa. Myös puhelimella voi ilmoittautua kumpaankin paikkaan.

Vuoden 2008 painonhallintakilpailu oli Kinuskin kauppiaan Janne Hännisen idea. K-kauppa on ollut tälläkin kertaa puuhaamassa kampanjaa terveyskeskuksen kanssa.
Edellisen kisan voitti Pentti Kinnunen. Hän sai vuoden aikana pudotettua painoaan peräti 66,7 kiloa. Silloin kilpailuun osallistui 36 kinnulalaista.

Johtava hoitaja Aulikki Hautsalo toivoo, että nyt saataisiin innostumaan vielä enemmän väkeä.

— Jokainen kiinnostunut on tervetullut mukaan. Kampanjahan lähti liikkeelle yleisön pyynnöstä ja monet ovatkin jo sanoneet. että pane minun nimi nyt sinne. Paljon on ollut ihan työikäistä väestöä.

Tällä kertaa kampanjalla on leveämmät hartiat kuin viimeksi. Nyt mukaan on saatu myös kansalaisopisto, joka järjestää painonhallintaan liittyviä luentoja ja kursseja, sekä kirjasto, josta saa alan kirjallisuutta.

Kampanjassa on kilpasarja, jossa jaetaan palkintoja, sekä omaksi iloksi -sarja, jossa voi käyttää myös hyväksi kaikkia kampanjan etuja.

Uutta on myös se, että kampanjassa seurataan muitakin mittareita kuin painoa. Osallistujille tehdään heti tammikuun alussa alkukartoitus, jossa heille annetaan ajat verikokeisiin.

Terveyskeskuksen testeissä katsotaan veri- ja kolesteroliarvot sekä verensokeri, ja niitä toistetaan tarpeellisin välein vuoden mittaan. Tarvittaessa osallistuja ohjataan lääkärin vastaanotolle. Aulikki Hautsalo muistuttaa, että painonpudotus on tarpeellista esimerkiksi diabeetikoille.

Hautsalo toivoo, että mahdollisimman moni osallistuja pääsisi mukaan kampanjan aloitustilaisuuteen seurakuntakodille perjantaina 9. tammikuuta kello 17.

Aloitustilaisuudessa jaetaan perustietoa painonhallinnasta. Luentoa tulevat pitämään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ravitsemussuunnittelija ja liikuntakoordinaattori.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>