Lukijalta Lukijalta

Elvytyksellä työtä

Suurin huolenaiheemme ei ole valtionvelka, vaan talouden huonot kasvunäkymät. Saman on todennut luottoluokittaja Standard & Poor´s, joka laski Suomen luottoluokitusta.

Elintärkeän vientiteollisuutemme takkuillessa meidän tulee pitää kotimainen kysyntä elossa. Meillä on välttämättömiä rakennus- ja korjauskohteita jotka on järkevää tehdä tässä taloudellisessa tilanteessa.

Julkiset rakennukset ovat homeongelmissa ja tie- ja rautatieverkostomme rapautuu. Näihin hankkeisiin panostamalla helpotamme työttömyyttämme suorilla toimilla. Panostetut miljardit tulevat takaisin verotuloina sekä ostovoiman lisääntymisenä.

Suomessa on 90 000 pitkäaikaistyötöntä, joita ei ole varaa menettää pysyvästi työmarkkinoiden ulkopuolelle. Ei tule toistaa 1990 luvun laman virheitä, vaan on tehtävä aktiivista työllisyyspolitiikkaa.

Vasemmistoliiton talous-ja työllisyyspoliittisen työryhmän esityksen mukaan 400 miljoonan euron vuosittaisella lisäyksellä palkkatukeen ja muihin työllisyyskeinoihin voidaan pitkäaikaistyöttömyyttä helpottaa lähes puolella.

Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan jatkuuko meillä nykyinen vaihtoehdottomuuspolitiikka leikkauslistoineen. Emme saa Suomea nousuun leikkaamalla tavallisten pienituloisten kuluttamista, vaan tarvitsemme työtä ja toimeliaisuutta ihmisille.

Juho Kautto
työehtosihteeri
kansanedustajaehdokas (vas.) Äänekoski

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>