Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Kadonnut joulukortti voi olla avaruudessa

Tällä viikolla jännitetään, kuinka moni ystävä ja sukulaisperhe on unohtanut lähettää joulukortin.

Jos korttia ei näy, niin voit tuudittautua ajatukseen, että rahat on laitettu hyväntekeväisyyteen. Tai ehkä kortti on vain hukkunut matkalla ja joutunut mustaan aukkoon.

Joulukortteja lähetettiin viime vuonna 37 miljoonaa. On siinä lajittelijoilla hommaa, vaikka nykyään suurimman osan työstä hoitavat robotit. Koneet tunnistavat monia käsialoja ja osaavat tulkita postinumeroiden koukeroita.

Entäs jos kävisi hassusti ja Pihtiputaalle tarkoitettu 44800-postinumero veisi kortin aivan toiselle puolella maailmaa?

Pihtipudas ei ole maailmankaikkeuden ainut paikka, joka saa kantaa maagista 44800-numerosarjaa. Kaima löytyy muun muassa Pakistanin pääkaupunki Islamabadista ja Meksikon toiseksi suurimmasta kaupungista Guadalajarasta. Google-hakukoneen perusteella nämäkin kaupungit ovat tunnettuja postikorttimaisemistaan.

Jos Kinnulan posti menee vikaan, on syy todennäköisesti siinä, että lähettäjällä on mennyt Kinnuset ynnä Pekkariset sekaisin.

Välillä epäillään, onko suomalainen postilaitos unohtanut Kinnulan olemassaolon kokonaan. Kinnulan postinumero 43900 on tuttu ainakin avaruuden postimiehille.

Tarina sai alkunsa vuonna 1995, kun japanilaisessa observatoriossa vietettiin sangen tunteellinen hetki. Taivaalta oli löytynyt uusi pikkuplaneetta. Se sai kauniiksi nimekseen 43900.

Muhola sai oman ”nimikkoplaneettansa” seuraavan vuoden joulukuussa. Saarensalmen 43960-planeetan löysivät amerikkalaiset vuonna 1997.

Jos epäilet, että kadonnut postikorttisi on kulkeutumassa kaukaiselle pikkuplanetaalle, älä varaa avaruuslentoa tänään. Postilla on jokunen valovuosi matkaa kuljettavanaan ennen kuin se pääsee perille.

On hetkiä, jolloin joulun hyvä tahto toteutuu. Silloin joulukortti tulee perille,vaikka ilman merkkiä.

Minä pidän suomalaisista postimerkeistä niin paljon, että saatan laittaa niitä korttiin vaikka kaksi. Ne ovat kaunista ja halpaa taidetta. Postimerkkien osto on oiva tapa tyydyttää shoppailunhimoa. Kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Vuosi sitten ostin läjän 1. lk ikimerkkejä hintaan 85 senttiä kappale. Nyt samalla postimerkillä saa lähettää tavaraa kokonaisen euron edestä.

Turha mollata postia, kun tällaisia joululahjoja jakelee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>