Uutiset Juha Kivinen

Pihtiputaan kunta muisti omaa poikaansa Pete Parkkosta joululahjalla

Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun voitollaan kansaa hurmannut Pete Parkkonen otti ilahtuneena vastaan Pihtiputaan kunnalta saamansa polkupyörälahjan. Peten skeittilauta oli juuri mennyt rikki, joten uusi vauhtiväline oli paikallaan.

Jouluksi Pete aikoo kuitenkin unohtaa pyörälenkit, tanssimiset, keikat ja muutkin hikiset hommat ja rauhoittua juhlapyhien viettoon kotiin Elämäjärvelle.

Pete Parkkonen on ehtinyt tavata jo oikean Joulupukinkin Rovaniemellä, jossa Pete kävi tonttuja tanssittamassa. Tanssikisa oli Petelle sellainen elämys, ettei sitä olisi moni uskonut ja vielä vähemmän Pete itse. Hän kun ei ollut ihan oikeasti tanssinut aiemmin muualla kuin Elämäjärven hirvipeijaisissa ja Pihtiputaan lukion Wanhojen tansseissa.

Pete sanoo, että television tanssikisan kautta tullut julkisuus auttaa paljon myös muusikon uralla.

— Semmoista ei rahalla saa. Mutta ehkä nyt alkaa tv-kilpailut riittää. Ensimmäisessä Tanssii Tähtien Kanssa -pressitilaisuudessa sanoin, että kun olin Idolsissa kolmas ja Kuorosodassa toinen, niin eiköhän tämä pitäisi voittaa ja sitten voisi lopettaa. Seuraava kisa on itseni kanssa, Pete naurahtaa.

Television voima osoitti taas kerran mahtinsa. Peten fanijoukon pohja laajeni melkoisesti ja keikoilla on alkanut näkyä sakkia laidasta laitaan.

— Ei se katso sukupuolta eikä ikää. On hauskaa huomata, kuinka 37-vuotias isä tulee poikansa kanssa kiittämään kaupungilla.

Kari Parkkonen kertoo, että ihmiset ovat soitelleet paljon myös heille kotiin.

— Veljeni vaimon 89-vuotias äiti Pohjanmaalta oli soittanut tyttärelleen, että minunkin oli pakko äänestää tuota Peteä, kun sillä on niin ihana perse!

Pete tekee koko ajan uusia biisejä, mutta levyntekoon ei ole kiirettä.

— Suomenkielinen linja on jatkossakin se, millä mennään. Uudenvuodenaattona on vielä keikka ja sitten lomailen ulkomailla tammikuun ajan. Toivotaan, että sen jälkeen tulee niin kiireinen vuosi, että tammikuun lomailu riittää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>