Uutiset Juha Kivinen

Kinnulassa innostuttiin tosissaan Kevyesti kuntoon -kampanjasta

Kevyesti kuntoon Kinnulassa -painonhallintakampanjan suosio yllätti kaikki. Mukaan lähti 130 osallistujaa, kun vuonna 2008 järjestetyssä edellisessä kampanjassa oli 36 kinnulalaista.

Mukaanlähtöä saattoi helpottaa kampanjan jakautuminen kilpasarjaan ja omaksi iloksi -sarjaan. Jälkimmäisessä on enemmistö osallistujista. Palkinnoista kilpailevat vain kilpasarjalaiset, mutta molemmissa sarjoissa pääsee hyötymään kaikista kampanjan eduista.

Osallistujat ovat jo käyneet terveyskeskuksessa alkupunnituksessa. Jatkossa heidät punnitaan jokaisen kuukauden ensimmäisellä viikolla vuoden loppuun asti. Kolme parasta painonpudottajaa palkitaan ennen joulua K-Kinuskin lahjoittamilla palkinnoilla. Mittarina käytetään prosentuaalista painonpudotusta, ei suoraa kilomäärää.

Lisäksi Kuntonäppi palkitsee vuoden aikana eniten pyöräilleen, Kuntoruuska kevääseen mennessä eniten ajallisesti hiihtäneen sekä Jonna Laulumaa eniten ajallisesti juosseen osallistujan.

Kampanja on paljon laajempi kuin seitsemän vuotta sitten. Nyt mukana ovat terveyskeskuksen ja K-Kinuskin lisäksi myös kansalaisopisto ja kirjasto. Vuoden mittaan järjestetään useita tempauksia ja tapahtumia, kuten kuntosaliohjausta ja hiihtokoulua, joka alkaakin jo ensi maanantaina kello 18 ulkoilualueella.

Kinnulan kunnan nettisivuille tulee oma Kevyesti kuntoon -osio, josta voi seurata kampanjan tapahtumakalenteria.

Perjantaina pidettiin seurakuntakodilla avaustilaisuus, jossa osallistujia kannustivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asiantuntijat, liikuntakoordinaattori Liisa Lumiaho sekä ravitsemusterapeutti Eeva Nykänen.

Liisa Lumiaho kertoi, että puolet väestöstä pudottaa painoaan juuri nyt. Näin siitäkin huolimatta, että ruokailutavat ovat muuttuneet kevyemmiksi ja liikunnan määrä on lisääntynyt. Ruumiillisen työn väheneminen ja liikennevälineiden kehittyminen ovat vaikuttaneet osaltaan lihomiseen.

Suomalaisten päivittäin kävelemästä matkasta on sadassa vuodessa kadonnut miehillä kuusi kilometriä ja naisilla viisi kilometriä. Nyt ihmisiä harmittaa jo se, jos auton joutuu viemään kaupan parkkipaikalla 20 metriä kauemmas.

Liisa Lumiaho kannustikin löytämään arjesta tilaisuuksia, joissa voi kerätä luontevasti lisää askelia. Myös istumista olisi tauotettava, sillä liika istuminen voi jopa romuttaa liikunnasta saatavan hyödyn. Suomalainen istuu päivittäin 9,3 tuntia, mikä on liikaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>