Urheilu Juha Kivinen

Vain piste jäi Plokille pohjoisen joukkueilta

LiigaPlokille jäi käteen yksi piste kahden ottelun viikosta pohjoisen joukkueita vastaan. Loppiaisena Ploki hukkasi otteensa Pölkky Kuusamoa vastaan ja hävisi kotipelin erin 2-3 (25-20, 25-27, 25-16, 17-25, 10-15). Lauantaina Rovaniemellä Woman Volley päihitti pihtiputaalaiset suoraan 3-0 (25-18, 25-19, 25-18).

Kuusamo-pelissä Plokin valmentajaa Teemu Oksasta jäi eniten harmittamaan toisen erän loppu. Plokilla oli kolme eräpalloa, mutta ne hukattiin. Vieraat saivat käännettyä erän itselleen, kun Iida-Emilia Kivimurto lähetti ensin vaikean syötön ja Plokin Mercy Moim iski seuraavan pallon leveäksi.

Kolmatta erää Ploki vei taas komeasti Hillary Hurleyn mahtavan syöttöputken siivittämänä. Tilanne oli hetkessä 12-1, ja koko erä tuli Plokille helponlaisesti. Riemu loppui kuitenkin lyhyeen. Kaksi viimeistä erää olivat kotijoukkueelle raskasta tarpomista.

— Tämä olisi ollut 3-0 -peli, jos vain pää olisi pysynyt kylmänä ja toisen erän viimeiset pallot olisi pystytty pelaamaan niin kuin ne olisi kannattanut pelata, Teemu Oksanen harmitteli.

Oksasen mukaan kolmen erän jälkeen alkoi näkyä, että kentällä oli kaksi sairastelevaa pelaajaa, eli amerikkalaiset Hillary Hurley ja Kimika Rozier.

— Hillaryn tehot olivat kolmessa ekassa erässä 23/+20 ja kahdessa viimeisessä 2/-5. Siinä näkyi aika karusti se, että bensa loppui kesken.

Oksanen myönsi, että joukkue antoi pelin pois vastustajalle.

— Syöttö pehmeni aivan hitokseen. Syötettiin keskelle kenttää, mitä ei tehty kolmeen ensimmäiseen erään. Virhemäärät kasvoivat, puolustus heikkeni ja kun väsy tuli, ratkaisuista tuli heikompia. Ruvettiin lyömään päin torjuntaa.

Plokista olivat sairaslistalla jo valmiiksi ennen peliä flunssainen Anni Sorvoja ja olkapäänsä loukannut Emilia Nyström.

LiigaPloki aloitti WoVo-ottelun vauhdikkaasti, mutta pian peliin alkoi tulla virheitä. Vastaanotto toimi ajoittain hyvin, mutta hyökkäykset eivät jääneet vastustajan kenttään tai ne lyötiin yli tai vahvaan rovaniemeläisten torjuntaan.

Toinen erä alkoi tasaisena tilanteeseen 5-5. Sen jälkeen kentällä oli pitkään vain yksi joukkue.

Kolmas erä oli jo tasaisempi. Mercy Moim pelasi hyvän erän (9/+9), mutta muilta pelaajilta ei löytynyt paljon apuja.

WoVon vahva nousu liigakärkeä jatkuu. Se on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelusta peräti seitsemän.

Teemu Oksanen totesi, että Rovaniemi on Plokille vähän kummallinen paikka.

— Oman valmentajaurani aikana taisi olla kolmas ottelu Lapin Urheiluopistolla, eikä yhdessäkään ole saatu joukkueen vastuupelaajia parhaaseen iskuun. Ei varmaankaan löydy yhtä ainoaa syytä, miksi näin on, mutta vaisuksi peli täällä on aina jäänyt. Tietenkin sarjan kärkijoukkueet, joihin WoVonkin lasken, osaavat riisua meiltä vahvuutemme.

LiigaPloki kohtaa ensi viikonloppuna kahdesti Pieksämäki Volleyn mestaruusliigan haastajakierroksella. Pieksämäellä pelataan perjantaina ja Pihtipudas-salissa sunnuntai-iltana.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>