Uutiset Heikki Jämsén

Niemenharjun aiesopimukseen nimet ja suunnittelu vauhtiin

Niemenharjun liikenneaseman ja matkailualueen rakentaminen on piirun lähempänä toteutumista. Yrittäjät ja kunnan edustajat allekirjoittivat viime perjantaina hanketta koskevan aiesopimuksen.

Kunnanhallitus hyväksyi edellisessä kokouksessaan alueen kaavoitukseen liittyvän suunnittelun käynnistämisen.

— Tavoite on, että niin kaavoitukseen kuin rakennuksiinkin liittyvä suunnittelu valmistuu kesään mennessä, jolloin myös valtuusto voisi tehdä rakentamispäätöksen. Samaan aikaan suunnitellaan liikennejärjestelyjä, kunnanjohtaja Ari Kinnunen selosti.

Myönteinen tieto oli, että eduskunnan lisätalousarvioon sisältyy 1,3 miljoonan euron määräraha Niemenharjun liikennejärjestelyihin.

Maanantain kunnanvaltuuston kokouksessa hyväksyttiin 57 600 euron lisämääraraha Niemenharjun motellin rakennusten purkamiseen. Samalla hyväksyttiin toimintamalli, jonka mukaan pelastuslaitos polttaa purettavaksi suunnitellut päärakennuksen ja vielä jäljellä olevan huoneistosiiven harjoitustyönä ilmeisesti maaliskuun loppupuolella.

Pelastuslaitos poltti kolme vuotta sitten toisen Niemenharjun motellin huoneistosiivistä. Poltettamalla hävitettiin myös Niemenharjun toisella puolella sijainnut entisen vanhainkodin piharakennus.

Kuntaan on tullut kyselyitä kiinteistöjen irtaimistosta ja rakennusten teknisistä laitteista.

— Kunhan aikaisemmat yrittäjät hakevat omistamansa tavarat pois, tekninen toimisto järjestää tarjoamismahdollisuuden tavaroista. Sen jälkeen on tarkoitus järjestää piste, josta voi hakea sellaista tavaraa, joka ei ole mennyt kaupaksi, Ari Kinnunen totesi.

Nelostien ja Niemenharjun välisellä alueella sijaitsevien mökkien kohtalo tuntuu myös kiinnostavan kuntalaisia.
Ari Kinnusen mukaan mökeistä järjestetään kevään aikana tarjousmyynti. Tarjouksia voi tehdä myös harjun ja järven väliseltä alueelta.

— Mökit myydään poissiirrettäviksi.

Ari Kinnunen muistutti, että yrittäjät ja kunta vievät hanketta tosissaan eteenpäin.

— Vaikka aiesopimus sitoo vain aikomiseen, aiomme saattaa hankkeen loppuun. Vaikka joku mutka tulisikin matkaan, pidän purkamisen aloittamista järkevänä. Kaikissa tapauksissa purettavaksi ajatelluilla rakennuksilla on vain kielteinen arvo. Aluetta on helpompi viedä eteenpäin pelkkänä tonttina kuin niin, että sitä yritettäisiin kehittää nykyistillä rakennuksilla.

Puolen tunnin pikakokouksessa purkamiseen liittyviä puheenvuoroja käytettiin vain kaksi. Tapio Saastamoinen (vas.) epäili purkurahan riittävyyttä.
Valtuuston päässälaskumestari Erkki Kananen (kesk.) vakuutti teknisen lautakunnan varapuheenjohtajan ominaisuudessa tarkalla numerotasolla Saastamoiselle, että polttaminen alentaa purkamisen kokonaiskustannuksia sen verran, että määräraha riittää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>