Viihde Juha Kivinen

Kinnulaan saatiin tuplasti bändi-iltoja

Kinnulaan saatiin täksi lukuvuodeksi uusi koulun ja kansalaisopiston musiikinopettaja Henri Uusitalo. Hän huomasi pian tulleensa oikeaan osoitteeseen.

— Olen yllättynyt, miten aktiivisia nuoret ovat ja miten innostunutta heidän musiikkiharrastuksensa on. Vaikka olen itsekin lähtöisin suhteellisen pieneltä paikkakunnalta Haapavedeltä, jossa on tosi rikas musiikkielämä, on myös Kinnulassa todella innokasta ja vielä taitavaa porukkaa musiikin parissa, Henri Uusitalo kehui Kinnulan Musiikkiyhdistyksen järjestämässä bändi-illassa.

Vuosi sitten jälleen aktivoitunut Kinnulan Musiikkiyhdistys on alkanut järjestää bändi-iltaa Suomenselän kansalaisopiston bändikatselmuksen rinnalle.

Musiikkiyhdistyksen puuhamiehet Petteri Piispanen ja Ilpo Sneck kertoivat, että nuorille halutaaan saada enemmän ”peliminuutteja. Käytännössä molemmissa tapahtumissa on samat bändit Kinnulasta.

Musiikkiyhdistys järjestää Kinnulan oman jutun, kun taas kansalaisopiston katselmuksessa on mukana bändejä myös opiston kahdelta muulta paikkakunnalta Lestijärveltä ja Toholammilta.

Viimeksi bändikatselmus oli Toholammilla ja tänä keväänä se pidetään Kinnulassa. Jatkossa opistokuviot ovat muuttumassa, kun Toholampi jää pois Suomenselän kansalaisopistosta.

Henri Uusitalo on valmistunut kansanmusiikkipedagogiksi ja opiskellut pitkälle klassista musiikkia. Hän on myös raskaamman rokin ystävä, ja sieltä puolelta Kinnulan bändien ohjelmistoon on tullut muun muassa Trio Niskalaukausta.

Henri kertoi, että bändit saavat päättää aika pitkälle itse kappaleensa.

— Yritän tuoda jotakin omaa, mutta aika hyvin he osaavat päänsä pitää. Aina pitäisi olla jotakin nykyaikaista. Ei tahdo riittää, että ollaan 2000-luvulla, vaan musiikin olisi oltava 2010-luvulta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>