Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Äänestäjät löytävät vaalilistoilta tuttuja nimiä

Pihtiputaalaisten luulisi seuraavan lähestyviä vaaleja tavallista suuremmalla mielenkiinnolla. Vaaleissa on mukana neljä pihtiputaalaista ehdokasta. Kokoomuksen Juuso Lahtinen, SDP:n Ari Saastamoinen ja perussuomalaisten Marko Tiainen asuvat täällä.

Yllätysehdokkaaksi Keski-Suomen vaalipiiriin lähti ay-liikkeen kokenut konkari, Pihtiputaalla syntynyt Lauri Ihalainen. Ministerin arvolla palkittu ensimmäisen kauden kansanedustaja nousi heti eduskuntaan päästyään työministeriksi. Ihalainen on asunut lähes koko aikuisikänsä Helsingissä, mutta viettää kesiään Alvajärven rannalla.

Paikallisten ehdokkaiden edustus on niin suuri, että on ihme, jos äänestysprosentti ei nouse. Viime vaaleissa pihtiputaalaisista äänesti 63,5 prosenttia. Koko maan äänestysaktiivisuus oli 70,5 prosenttia. Pihtiputaallaiset ovat olleet vähän nihkeitä lähtemään uurnille. Toisin on kinnulalaisten laita. Kinnulalle kirjattiin viime vaaleissa 74,8 prosenttia. Lukema peittosi valtakunnan aktiivisuuden 4,3 prosenttiyksiköllä.

Kinnulassa katseet kohdistuvat moninkertaiseen ministeriin ja kymmenettä kansanedustajakauttaan tavoittelevaan Mauri Pekkariseen. Kinnulan Peltolasta politiikan raskaaseen sarjaan noussut Pekkarinen on ollut jokaisissa vaaleissa kunnan ykkösnimi.

Perussuomalaisten neljän vuoden takainen jytky näyttää herättäneen maan kolme muuta suurempaa puoluetta. Vaalikampanjaa käydään nyt selvästi aktiivisemmin myös maakunnan reunoilla kuin neljä vuotta sitten.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>