Päästä vedettyä Juha Kivinen

Sitä sun tätä

Pihtiputaalaisessa ravitsemusliikkeessä näytti olevan taas vaihteeksi tarjolla klassikkolounasta, jolle on ruokalistassa annettu houkutteleva nimi ”Sitä sun tätä”. Sellaista tavaraa tulee nyt tästäkin tuutista.

Kotsarin tapahtumakalenterin ja seurapalstan päivityksiä tehdessäni huomaan, kuinka monissa tapahtumissa mainitaan lopuksi ”ym. ohjelmaa”, ”ym. mukavaa” tai ihan vain pelkkä ”ym.”.

Tiedän varsin hyvin toimittajavuosieni kokemuksesta, ettei ynnä muuta sisällä useinkaan yhtään mitään. Kyllä se ohjelma on kutakuinkin siinä, mitä ilmoituksessa on mainittu ennen yyämmää.

Paitsi ellei sillä sitten varauduta yllätysohjelmanumeroon, josta kenelläkään ei ole etukäteen tietoa, kuten juhlapuhuja on sattunut astumaan korkin päälle ja puheesta tuleekin illan huumoripläjäys tms.

Tuo lyhenne tarkoitti ”tai muuta sellaista”. Itse asiassa sitähän voisikin muuten viljellä välillä ymmin korvikkeena.Miksi sitten panna ilmoituksiin koko yyämmää, jos se ei sisällä mitään? Tietysti siksi, että tapahtuma näyttäisi muhkeammalta kuin se onkaan.

Toki on joskus vaikeaa keksiä riittävän houkuttelevaa ohjelmaa. Ymmärrän kyllä, että ynnä muun lisääminen houkuttaa kovasti, jos luvassa ei ole muuta kuin avaussanat, lasten laulua, puhe ja pullakahvit.Sähköistä postiakin olen taas saanut, ja sekös hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Siellä näkyy olevan muun muassa matkan varaustiedot Malediiveille.Lisäksi olen voittanut matkan kahdelle Toscanaan ja pyöräkin kuulemma odottaa vielä varastossa. Mistä pirusta ne sen tietää? Odottaahan se uusi pyörä keväisempiä kelejä, kun juuri sain sen koottua paketista.

Nuo ulkomaanmatkat on kyllä pakko jättää väliin, kun työt haittaavat harrastuksia. Onneksi töistä on tullut parasta palautetta vuosikausiin. Viime viikon lehden aprillipila oli luettu, sen sain kuulla Myllykylän pääsiäiskokolla naureskelevilta kinnulalaisilta.

Minähän tulin Kotiseudun Sanomiin aprillipäivänä 1992, eli se aprillipila on jatkunut jo 23 vuotta. Siidorowin Tuija oli tehnyt juuri sinä päivänä ilmestyneeseen Kotsariin aprillijutun Pihtiputaalle asennettavista liikennevaloista.

Koska lehtemme ilmestyy kerran viikossa, voimme tehdä aprillipiloja vain niinä vuosina, kun aprillipäivä osuu keskiviikolle. Niinpä tuon saapumispäiväni jälkeen Kotsarissa on ollut vain kaksi aprillipilaa ennen viime viikkoa.

Vuonna 1998 Jämsénin Heikki kirjoitti uimahallin perustamisesta valtion virastotaloon ja vuonna 2009 minä kerroin kouluruokailun lakkauttamisesta.

Nyt oli sitten vihdoin Kinnulan vuoro. Pahinta koko pilassa oli se, että puolet jutusta oli totta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>