Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Juhlavuottaan viettävät yhdistykset hyvässä vedossa

Kolme pihtiputaalaista yhdistystä viettää tänä vuonna juhlavuottaan.

Pihtiputaan Tuiskulle tuli täyteen sata vuotta. Tuiskun satavuotisjuhlan sisällöstä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta todennäköisesti se näkyy jollakin tavalla tulevan kesän Keihäskarnevaaleilla, jonka järjestelyissä Tuisku on kiinteästi mukana.

Hiekan raviradan rakentamisessa urakoinut Pihtiputaan Hevosystäväinseura täyttää 70 vuotta. Harvinaisen aktiivisesti toimiva hevosystävät järjestää raveja Hiekan radalla, jonka Suomen Hippos valitsi vuoden 2013 kesäradaksi. Yhdistyksen tilinpäätöksen loppusumma oli melkein 300 000 euroa.

Seitsemänkymppiseksi on ehtimässä myös Pihtiputaan 4H-yhdistys. Sen toiminnanjohtaja Asta Paananen valittiin vuoden 4H-toimihenkilöksi. Hän kävi pokkaamassa tunnustuksen valtioveuvoston juhlahuoneistossa.

Yhdistykset edustavat vankkaa paikallista perinnettä, joka saa voimansa monipuolisesta urheilu- ja vapaa-ajan harrastustoiminnasta, mutta myös siitä, että Pihtiputaalla pärjätäkseen on pitänyt tehdä työtä.
Amerikasta tuotu 4H kannustaa nuoria yrittämään ja tekemään asioita yhdessä. Kymmenet nuoret pääsevät 4H:n kautta opettelemaan uusia taitoja ja tulemaan toimeen ikätovereidensa ja vanhempien ihmisten kanssa. Ja mikä tärkeintä, yhdistyksen tuella nuoret pääsevät kokemaan, miltä tuntuu hankkia omaa rahaa.

Elämä maaseudulla jatkuu. Ensi vuoden juhlijoihin kuuluu 60 vuotta täyttävä palvelujärjestö LC Pihtipudas.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>