Päästä vedettyä Juha Kivinen

Toimittajan tohinoita

Sain Facebookissa viikonpäivien alkukirjainhaasteen entiseltä työkaveriltani Kotsarista, Voutilan Maijalta. Ruotsalaisen Pentti ehdotti, että toimittajan viikon voisi panna myös tänne. Menköön nyt sitten.

Sutjakkaasti sujahti sunnuntai sekalaisissa suorituksissa seikkaillen. Somat soitannot seurantalolla sattuivat sopivasti sieluni syvimpään sopukkaan seppäsankarin sirmakasta. Suorituksia saatiinkin sievä satsi satapäiselle sakille. Suunnattoman suuret suosionosoitukset! Sinne suhautin suoraan sapuskalta, soppaa siemailin. Sitten starttasin – surrurrur – suunta saletisti selvillä. Se siitä!

Messevästi mennä muksahti maanantaikin mailleen. Monet merkit mäjäytin mojovasti masiinan muistiin, mahtoikohan mennä munille? Makkaraakin mussuttelin mielelläni murkinalla. Mitäs muuta? Muistelin myös mukavia muksujani maailmalla, molemmilla menee mainiosti!

Toipa tiistai työmaalle taas tuttua tohinaa! Taitoin tekstit tasaisesti toimituksessa. Tulosta totisena taivastelin. Täräytin tuoreen tavaran tuotantoon. Tukka törrössä tohotin tilanteesta toiseen, tunsin tukehtuvani tusinaan tehtävään! Taidankin torkahtaa tyynylle.

Keskiviikon kiireisiin kuului Kotsarin kuvauskeikka kuuluisilla kulmilla kukoistaneelle komealle kokolle. Kuumat kekkerit kerrassaan, kaikki kummastelivat! Kovin kiinnostuivat kohusta keskisuomalaiset kameramiehetkin, kuvaajia kekkuloi kasapäin kintereillä! Kaipaako kukaan kaljoittelua kuppilassa? Kenties kanta-asiakkaat.

Torstai toivoa täynnä! Tiukka työputki tehokkaasti tuhottuna, taukoa tulossa toviksi toimittamiseen. Taidan telkkaria tuijottaa, tulossa tarinaa Tuurin tavaratalon tuttujen tolvanoiden toilailuista. Tarjoushaukka taas tomerana tepastelee! Talvirenkaat tungin talteen, takatalvi tekikin tepposet. Tokko tuo tulee toiste tien tukoksi tässä tuoksinassa.

Perjantaina puhaltelin palkkatyön paineita pois porhaltamalla puunatulla Pösöllä parturiin provinssimme pääkaupunkiin. Pimu pani peruukkiin pienet petraukset! Poikkesin pikaisesti popsimassa purilaisenkin pulleaan pötsiini. Poikasen piti pakkautua pirssiini – pöh, pysyykin pyhänä pirtissään. Pakko palata pojatta Puttaalle!

Lankesin lepotuoliin lauantaina. Lähetyksessä läntistä liigaa Leicesteristä. Lätkäliigan loppuottelun laistan leuhkasti! Loppui lumo luistinleikeistä. Lisäsin lapsuuteni lempiseuran luopioiden listalle – leuaton leuhkija löi lapun luukulle, lähtivät leveämmille lihapadoille. Lähiaikoina livautan lipun laatikkoon – lupaukset lunastettava! Loppu lähestyy, lankean lässyttämästä. Long live Liverpool!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>