Lukijalta Lukijalta

Onnistuukohan sote-uudistus selfietä paremmin

En osaa somettaa enkä ottaa näyttäviä selfieitä, mutta sote-uudistus on minulle tuttu. Minäpä kerron.

Selfie tarkoittaa henkilön omasta itsestään ottamaa valokuvaa. Tyypillisesti selfie otetaan älypuhelimella.

Somettaminen puolestaan tarkoittaa sähläämistä sosiaalisessa mediassa kuten esimerkiksi facebookissa ja twitterissä jättäen sinne viestejä.

Sote-uudistuksen eli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen tarkoituksena on turvata ihmisille yhdenvertaiset sote-palvelut koko maassa. Tämä on reilua ja siistiä, eikö totta?

Myönnän, että kadehdin avaruudessa otettuja omakuvia tai vain Suomen taivaalla Hornetin ohjaimissa näpättyä kypärän kuvaa. Itse yritin kerran ottaa näyttävän omakuvan ihan omasta paljaasta päästä — olin tunturin laella.

Poistin sen, koska tuli sellainen tunne, että olisin saanut perseestänikin napattua charmikkaamman kuvan. Vanha äijä irvisti rumasti vanhan Nokialaisen — powered by Symbian — näytöllä kuulaassa syyssäässä huulet sinisenä. Paraniskohan selfie uudistamalla kännykän?

Puuteko vai ei, mutta en osaa somettaa? Naamakirja on kyllä minulle tuttu ja olen lukenut minun ex-päämisterini parhaat twiitit lehdestä. Lopetan kyllä lehden tilauksen, jos twiitit eivät parane.
Some-uudistus voisi alkaa siitä.

Sote-uudistus on minulle tuttu: kun menin taannoin hammaslääkäriin, niin potilastietojani ei löytynyt. Some eli joku oli poistanut minut ohjelmistopäivityksen yhteydessä sairaanhoitopiirin tiedostoista.

Olikohan minusta räpsityt röntgenkuvatkin niin perseestä revittyjä, että sote-uudistus toteutettiin kohdallani näin?

Jukka Kangasvieri

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>