Lukijalta Lukijalta

Osakaskunnan kummallinen kokous

Pihtiputaan osakaskunta, tuttavallisemmin Pihtiputaan kalastuskunta, piti vuosikokouksensa keskiviikkona 29.4. kello 15. Kokouksen ajankohta on herättänyt vilkasta keskustelua.

Perinteisesti yhdistysten, seurojen ja osakaskuntien kokoukset on pyritty ajoittamaan sellaiseen ajankohtaan, viikonloppuihin ja ilta-aikoihin, jolloin mahdollisimman monet ihmiset pystyisivät osallistumaan kokoukseen. Tämä lieneekin järkevää ja mahdollistaa hyvin asioiden esilletuomisen ja yhteisön kehittämisen.

Pihtiputaan kalastuskunta näyttäisi valinneen toisen tien. Kokouksen ajankohta sulki paljon potentiaalisia osallistujia pois, koska se oli työaikana ja keskellä viikkoa. Toki kalastuskunnalla on oikeus pitää kokoksensa vaikka maanantaina kello 8, mutta onko se fiksua, onkin jo toinen juttu.

Onko tarkoitus tehdä kalastuskunnasta uusi eläkeläisten kerho? Alkuun pidetään kokous ja lopuksi tunnin päivätanssit pappapareilla.

Kokouksessa palattiin vanhoihin aikoihin eli manttaaliäänestykseen, mikä venytti yhdessä puuttuvien kokouspapereiden etsimisen kanssa kokouksen kolmeen tuntiin.

Osa kokousväestä tympääntyi ja lähti kesken pois. Pakko on sanoa, että tunsin jonkunlaista myötähäpeää hoitokunnan puolesta kokouksen läpiviennistä. Ilman ulkopuolista puheenjohtajaa ja sihteeriä kokousta ei olisi saatu vietyä läpi.

Jostakinhan se tieten kertoo, ettei hoitokunta ole saanut kymmenessä kuukaudessa rekrytoitua osakaskunnalle sihteeriä. Suotavaa olisi, että uusi hoitokunta paneutuisi tähän asiaan aivan tosissaan. Eletään vuotta 2015, ja sinne soisi osakaskunnankin pyrkivän.

Perhana, oli unohtua. Onni Nykäselle ja Jani Suvannolle myönnettiin kummallekin 74 lisäverkkolupaa vuosille 2015-2017.

Kiitokset luvista kuuluvat vuosikokoukselle, joka myös poisti yksimielisesti hoitokunnan antamat tarkoitushakuiset ja virheelliset tiedot osaltamme toimintakertomuksesta ja korjasi toimintakertomuksen siltä osin oikeaksi.

Ei parta pahoille kasva.

Onni Nykänen
kokouksessa
mukana olleena

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>