Päästä vedettyä Krista Kajuutti

Vastakkainasettelun ajan pitäisi olla jo ohi

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Pihtiputaasta?

Ei juuri mitään, vastaisi moni eteläsuomalainen. Näin totesivat myös porvoolaiset ystäväni, kun kerroin suunnitelmastani viettää tuleva kesä Pihtiputaalla työskennellen.

Opiskelutoverini Jyväskylästä taas tiesivät paikkakunnasta jo jonkinverran enemmän. Ainakin Putaalla pidetään Keihäskarnevaalit ja Lauri Ihalainen on sieltä kotoisin.

Minulle Pihtipudas ja Kotiseudun Sanomat tarjoavat myös paljon enemmän. Tarkemmin sanottuna harjoittelupaikan sekä toimittajan töitä. Niitä ei journalistiikan opiskelijoille nykyään hevillä löydy.

Parin päivän perusteella on vielä haasteellista sanoa Pihtiputaasta paljoakaan. Todettakoon kuitenkin, että täkäläiset ovat erittäin ystävällisiä.Ihmiset tulevat jopa oma-aloitteisesti juttelemaan, ei sellaiseen ole tottunut pääkaupunkiseudulla. Lisäksi koulut ovat hulppeita ja lenkkeilymaasto kaunista.

Eniten itseäni kuitenkin mietityttää paikallisten suhtautuminen tällaiseen etelän typykkään.
Onko vastakkainasettelu kaupunkilaisten ja maalaisten välillä todella niin suurta kuin valtamedia antaa ymmärtää?

Helsingin punaviherpiipertäjät ovat usein ennakkoluuloisempaa porukkaa kuin ajatellaan. Mikä on asian laita täällä, siitä aion ottaa selvän.

Viime viikkojen mediakeskustelu Suomen sisällä vallitsevista ”kuplista” on ollut hämmentävää.
Näyttelijä Krista Kososen Helsingin Sanomille antama kommentti eduskuntavaalien tuloksesta räjäytti pankin totaalisesti. Päivän sanoiksi nousivat suvaitsevaisuus ja ennakkoluulot. Ne puhuttavat ihmisiä ja myös jakavat mielipiteitä.

Huolestuttavinta on kuitenkin se, että näiden mielipiteiden ajatellaan jakavan myös Suomen kahtia, juntteihin ja sivistyneisiin. Osaltaan myös maalaisiin ja kaupunkilaisiin.

Usein tiedotusvälineet unohtavat roolinsa puolueettoman tiedonvälittäjänä ja keskittyvät lietsomaan viime viikkojen kaltaisia yhteenottoja.
Media ja poliitikot eivät tahdo muistaa, että paikalliset asiat ja tapahtumat ovat ihmisille kuitenkin niitä tärkeimpiä.

Lokaalit intressit eivät ole muuttuneet. Eivät kaupungeissa, eivätkä maalla.Kunnanjohtajan valintaa seurataan usein samalla intensiteetillä kuin eduskuntavaaleja. Kotipaikkakunnalla konkurssin tekevä tehdas on lähempänä ihmisten sydäntä kuin Euroopan keskuspankki ja Angela Merkel.

Tulevan kesän aikana kirjoitan teille paikallisista iloista ja suruista. Vauvasta vaariin ja taajamasta haja-asutusseutuun.

Tapaamisiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>