Viihde Krista Kajuutti

Sami Hedberg antoi vatsalihaksille kyytiä stand up -komiikan tahtiin

Koomikko Sami Hedberg  esiintyi Pihtipudas-salissa kahteen otteeseen 365 -kiertueensa puitteissa.

Hedbergin kiertueen tavoitteena on rikkoa Guinnessin maailmanennätys tekemällä 365 stand up -esitystä vuoden aikana. Samalla hän juhlistaa kymmenvuotista uraansa.

Ennen esityksen alkua sali täyttyi yleisön odottavasta puheensorinasta. Illan kahdesta esityksestä ensimmäinen oli erityisesti nuorten suosiossa. Yleisössä istuneet Jasmiina Kumpulainen, Mari Heiskanen, Heidi Pennanen ja Emmi Paukku odottivat esitystä innolla. Kaikki kuvailivat Hedbergin olevan tuttu esiintyjä jo entuudestaan.

— Luokkakokouksen olen nähnyt, Kumpulainen kertoo.

Luokkakokous on Hedbergin tähdittämä kotimainen komediaelokuva, joka on rikkonut alkuvuoden aikana lukuisia katsojaennätyksiä.

Lisäksi tytöt kertoivat katsoneensa Hedbergin videoita erityisesti internetistä. Hyvät vitsit ja karismaattinen persoona saivat heidät saapumaan  myös paikan päälle.

— Ja olihan se nyt tietysti pakko tulla, kun Putaalla kerrankin tapahtuu jotain, Heiskanen nauraa.
  
Sami Hedberg ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan SubTV:n Get up, stand up -kilpailun vuonna 2005.
Voittonsa jälkeen Hedberg on esiintynyt useissa televisio- sekä radio-ohjelmissa. Lisäksi hän on tehnyt erilaisia juontotöitä ja näytellyt suomalaisissa elokuvissa.

Pihtiputaalla illan esityksen anti oli taattua Hedbergiä. Vitsien aiheet vaihtelivat ruotsinlaivoista armeijaan sekä yöllisen grillijonon keskusteluista sosiaaliseen mediaan. Myös Pihtiputaan sijainti ja ominaispiirteet saivat Hedbergin koomikkosuonen sykkimään.

— Ihmiset, olkaa kaikki sellaista kuin haluatte olla. Miettikää, jos kaikki olisivat Pihtiputaalta, Hedberg nauratti yleisöä.
 
Esityksen loppupuolella Hedberg pääsi kunnolla vauhtiin eläytyessään erilaisiin ääni-imitaatioihin. Hyttyset ja formula-autot saivat kyytiä, kun hän pisti parastaan. Hedberg on yleisesti tunnettu hervottomasta äänikomiikastaan sekä imitaatiokyvyistään. Illan lopuksi Hedberg kiitti  yleisöä kohteliaasti.

— Kiitos kaikille, kun saavuitte tänne tekemään maailmanennätystä kanssani. Tämä keikka oli numero 91. Vielä on aika monta jäljellä.

Esityksen jälkeen Hedberg jäi jakamaan nimikirjoituksia ja ottamaan kuvia ihailijoidensa kanssa. Hedberg itse kertoi olevansa tyytyväinen illan esitykseen. Hänen mielestään keikan tunnelma oli hyvä pienen alkuherättelyn jälkeen.

— Yleisö lähti kivasti mukaan, kun saatiin niin sanotusti komedia käyntiin, Hedberg kommentoi.

365 -kiertue alkoi viime helmikuussa ja päättyy joulukuussa Helsingin Hartwall Arenalla järjestettävälle suurkeikalle. Ennen sitä Hedbergillä on kuitenkin vielä monta esitystä edessään. Pihtiputaalta hän  suuntasi seuraavaksi Varkauteen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>