Uutiset Juha Kivinen

Surkeat tiet keskustan Keski-Suomen piirin huolena

Keskustan Keski-Suomen piiri piti vuosikokouksensa Kinnulassa ensimmäisen kerran viiteentoista vuoteen. Kokousväki oli vaalivoiton tunnelmissa. Keskustan menestys eduskuntavaaleissa poiki puolueelle yhden lisäpaikan Keski-Suomeen.

Keskustan neljästä keskisuomalaisesta kansanedustajasta Kinnulaan ehtivät uutena eduskuntaan valittu Petri Honkonen sekä Aila Paloniemi ja Mauri Pekkarinen. Anne Kalmari joutui jäämään pois kiireisen aikataulunsa takia.

Piirikokouksessa pidettiin tärkeänä Keski-Suomen alempiasteisen tieverkon pikaista korjausta ja kehittämistä. Keskustan piiri on huolissaan myös yksityistiestön kunnon rapautumisesta tilanteessa, jossa Äänekoskelle rakennettava biotuotetehdas edellyttää tiestöltä ympärivuotista kestävyyttä aines- ja energiapuun saamiseksi kannolta jatkojalostukseen.

Kokouksessa todettiin, että tiestön korjausvelka on yli 2,5 miljardia. Keskustan piiri edellyttää, että hallitus pysäyttää edellisellä vaalikaudella kiihtyneen tiestön korjausvelan.

Yksityisteiden kunnossapitoa tulee keskustan piirin mielestä tukea avustuksilla, sillä ne turvaavat puukuljetukset. Nykyinen parin miljoonan vuotuinen avustus yksityisteille ei riitä, kun todellinen tarve on kymmenkertainen.

Piirin lausunnossa todetaan, että alempiasteisen tieverkon kunnosta tulee huolehtia maaseutuelinkeinojen ja metsätalouden toimintaedellytykset turvaavalla tavalla.

”Vain näin toimimalla Äänekosken biotuotetehdas saa aikaan kasvua ja synnyttää uusia työpaikkoja Keski-Suomeen. Panostaminen yksin nelostiehen ei edistä puun kuljetuksia. Alemman tieverkon kunnosta huolehtiminen takaa sujuvan puun kuljetuksen metsästä tehtaalle”, piirikokous tiivisti.

Mauri Pekkarinen uskoo, että uudella hallituksella on kaikki edellytykset saattaa Suomi nousuun.

— Maailman ja Euroopan taloudessa on paljon hyviä merkkejä, jotka tarjoavat edellytyksiä Suomen talouden saattamiseen nousuun aika nopeastikin. Tuotannon tekijät ovat kunnossa: meillä on hyvin koulutettua väkeä, paljon luonnonvaroja biotaloudessa ja vähän muuallakin. Tuotannon kilpailukyky ei vain ole sitä mitä sen pitäisi olla.

Pekkarinen huomauttaa, että eri puolilla Suomea on paljon voimavaroja, jotka eivät ole olleet täydessä käytössä. Hän valittaa sitä, että työttömyydestä joudutaan maksamaan yli kuusi miljardia euroa vuodessa.

Keskusta tuo Mauri Pekkarisen mielestä hallituspolitiikkaan mukaan koko Suomen voimavarat ja yrittäjien tien tasoittamisen. Hän haluaa poistaa byrokratian pullonkauloja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>