Urheilu Krista Kajuutti

Jälleen uisteltiin Kolimalla

Perinteikäs vetouistelukilpailu Koliman Taimen järjestettiin Pihtiputaalla viileänä toukokuun sunnuntaina. Pihtiputaan urheilukalastajien organisoima mittelö on yksi pohjoisen Keski-Suomen vetouistelu-cupin seitsemästä osakilpailusta.

Kilpailukeskuksena toimi Niemenharjun tanssilavan ranta, josta kisaajat suuntasivat Koliman vesille. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 55 venekuntaa. Jarmo Rasin mukaan tämä on melko normaali määrä.

— Tänä vuonna osallistujia on tullut ympäri Suomen. Pohjanmaalta on useita venekuntia. Lisäksi ainakin Nivalan ja Kiuruveden suunnilta on tullut porukkaa, kertoo Rasi.

PKS-Cup uudistui tänä vuonna huomioimalla myös nuoret kalamiehet. Alle 18-vuotiaille järjestetään oma Junnu PKS-Cup. Parhaat junnut palkitaan jokaisen osakilpailun yhteydessä sekä kauden lopussa. Pihtiputaan osakilpailun palkintona oli erilaisia uistin tarvikkeita.

— Varmaan oma poikakin olisi lähtenyt mukaan kilpailuun, jos olisi tiennyt näin hienoista palkinnoista, Rasi naureskeli.

Seitsentuntinen kilpailu oli kylmän sään vuoksi osittain haastava.

— Kyllä joku aina saa kalaa. Mutta kieltämättä tänä vuonna on hieman liian aikainen ajankohta esimerkiksi haukea ajatellen. Vaikka kisan nimi on Koliman Taimen, ei taimenta ole tietääkseni tuotu puntariin noin kymmeneen vuoteen, Rasi kuvailee.

Kalastuksen ohella paikan päällä sai nauttia Plokin järjestämästä tarjoilusta. Antimia löytyi grillimakkarasta kahviin ja virvokkeista korvapuustiin.

— Ostakaa makkaraa, täältä sitä halvalla saa, Plokin tytöt lauleskelivat grillin ääressä.

Kilpailun päätyttyä oli punnituksen aika. Huonoista ennustuksista huolimatta kalaa näytti tuleen ainakin jonkin verran. Ylivoimaisesti eniten kilpailijoiden onkeen oli tarttunut haukea, joista suurimmat olivat noin kuusikiloisia. Hetken odottelun jälkeen myös kilpailun tulokset olivat valmiit.

Yleiskilpailun voittajaksi selviytyi Aki Anttilan venekunta Karstulan Pilkistä pistein 34 910. Joukkuekisan voitti Ääneseudun Vetouistelijat eli Pentti Roikonen, Ilari Tourunen ja Mikko Lemetyinen. Heidän pisteensä oli 70 870. Uudessa junnusarjassa parhaiten suoriutui Pihtiputaan UK:n Joonas Vainio. PKS-Cup jatkuu läpi kesän, seuraava osakilpailu järjestetään Viitasaarella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>