Lukijalta Heikki Jämsén

Palkkatukiuudistus vaikeutti työllistämistä

Vuodenvaihteen palkkatukiuudistus on lisännyt työllistämisen haasteita merkittävästi.

Tukirahojen kohdennus pisimpään työttömänä olleille on rajannut suuren joukon ihmisiä pois palkkatuen piiristä. Oppisopimuskoulutus on vaikeutunut ja työkokeilupaikkojenkin saaminen on tänä päivänä haasteellista.

Pihtiputaalla ja Kinnulassa Viitaseudun Kumppanuus ry on kuntien hyvällä avustuksella ja yhteistyöllä voinut tarjota palkkatuki-, työkokeilu- ja kuntouttavan työtoiminnan työllistymismahdollisuuksia.

Työtehtävät ovat vaihtelevia kuntien kiinteistöjen piha-alueiden, liikunta- ja vapaa-ajan paikkojen yleisen siisteyden ylläpitoa sekä pienehköjä korjauksia, taajama-alueilla tienvarsien siistimistä ym. avustavia tehtäviä, tarpeeseen tai vuodenaikoihin sidottuja tehtäviä.

Molemmissa kunnissa seurat ja yhdistykset tarjoavat kauttamme toiminta-alansa työtehtäviä pitkäaikaistyöttömille.

Pitkittynyt työttömyys tuo mukanaan itsetunto-ongelmia, ammattiosaaminen rappeutuu, on osaamattomuuden ja riittämättömyyden tunnetta.

Talousvaikeudet ruokkivat elämänhallinnan ongelmia. Pihtiputaan ja Kinnulan kuntien mahdollistama Viitaseudun Kumppanuus ry:n valmennustyö on ensiarvoisen tärkeää, kun palkkatukilinjausten vuoksi yhdistysten ja järjestöjen työllistämistoiminta on uhattuna.

Viitaseudun Kumppanuus ry pyrkii saaman vaikuttavuutta työllistämistoimintaansa tukemalla työhakijaa oman elämän hallinnan ongelmatilanteissa, parantamalla työnhakuvalmiuksia sekä antamalla valmennusta ja ohjausta, niin jatkotyöllistymiseen kuin ammatillisen osaamisen lisäämiseen joko työn kautta tai kannustamalla hakeutumaan koulutukseen.

Yhdistys toteuttaa oppisopimuskoulutus hanketta molemmissa kunnissa mikä antaa mahdollisuuden suorittaa ammattitutkintoja tai niiden osia.

Kenenkään arvoa ei laske se mitä työtä tekee, mutta arvo on sillä miten työnsä tekee.

Kerätään oksia pystyssä päin, koska jos ne jäävät keräämättä se voi olla turvallisuusriski tai ainakin epäsiistin näköistä. Tehdään työtä, joka hyödyttää meitä kaikkia ja on ilo silmälle.

Viitaseudun
Kumppanuus ry
Raija Pekkarinen,
Merja Hämäläinen,
Orvokki Väliharju

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>