Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Metsästävä nainen ei ole enää harvinainen

Naiset ottavat heille kuuluvan paikkansa myös perinteisesti miehisiksi kuvitelluilla aloilla.

Miesten linnakkeista vankimpiin on kuulunut metsästys. Mutta eipä kuulu enää. Metsästyskortin suorittavista yhä suurempi osuus on naisia. Pihtiputaan Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Aulis Loukusa arvioi metsästävien naisten määrän kasvavan parillakymmenellä prosentilla vuosittain.

Suuntaus on sama muuallakin kuin pohjoisessa Keski-Suomessa. Vuonna 2013 metsästyskortin suoritti melkein 20 000 naista. Määrä kasvoi edellisvuodesta 3,5 prosenttia. Samaan aikaan miesten lunastamien metsästyskorttien määrä laski hieman. Toki metsästys on vielä osa miesten maailmaa. Suomessa miehet lunastivat vuonna 2013 melkein 290 000 metsästyskorttia.

Naiset on syytä toivottaa tervetulleeksi metsälle. Naisten mukaantulon voi odottaa tekevän hyvää vuosikymmenten aikana luutuneille käytännöille. Ehkäpä naiset muuttavat metsästykseen kuulumatonta asenneilmastoa, joka pönkittää tarpeettomasti miehistä itsetuntoa, jopa uhoa.

Metsästyskausi ehti jo alkaa kyyhkynmetsästyksellä. Torstaina käynnistyy sorsanmetsästys. Taloudellisesti tärkein jahti alkaa 29. syyskuuta, kun hirvenmetsästys pääsee käyntiin. Syksyn hirvijahtia odottavat miesten lisäksi yhä useammat naiset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>