Lukijalta Lukijalta

Urheilu, lapset ja nuoret!

Luen tarkkaan Kotsarin urheiluasiat kuten muutkin tekstit ehkä mainoksia lukuunottamatta. Synnyinkuntani urheilutoimijoille on nostettava hattu korkealle työstään lasten ja nuorten pariin panostamiselle.

Vuoden mittaan olen saanut Kotsarin palstoilta selata tulosluetteloita eri-ikäisten lasten urheilutapahtumista ja varsin monien lasten osallistumisesta ja sijoituksista.

Viimeksi ilahdutti mieltäni 12.8. Kotsarissa ollut piirinmestaruuskilpailujen tulosluettelo ja putaalaisten lasten mahtava mitalisaalis. Tärkeitä ovat muutkin sijoitukset, vaikka ei kärkeen yltäisikään ja kaikkein tärkeintä on osanotto ja liikunnan riemu!
Kokemuksesta tiedän. Ehkä kerron ”urheilu-urastani” joskus, jos palstatilaa löytyy.

Voimakkaalla tahdolla ja lajiin sitoutumisella voidaan päästä hyviin tuloksiin. Esimerkkinä vaikka triathlonin Suomen mestari Emmi Paukku ja Kalevan Kisoihinkin saatiin jälleen putaalainen Matti Kahilainen.

Uskon, että molemmista nuorista näemme urheilupalstoilla muuallakin kuin Kotsarissa tulevaisuudessa. Emmille sanoisin hylkäyksestä, että harrastaessani kilpapyöräilyä 65-63 vuotta sitten eivät tuomarit olleet yhtä tarkkoja: naistenpyöräkin kelpuutettiin 17-vuotiaan alle Alvajärven ympäriajossa maaliin tullessa, kun oma ajokki oli tehnyt lakon kesken matkan!

Toki arvostan muutakin Putaalla liikunnan hyväksi tehtävää työtä: Ploki, Keihäskarnevaalit, Alvajärven ympäriajo ja Muurasjärven Maalaismaraton ovat erinomaisia suorituksia toimijoiltaan joitakin mainitakseni.

Kulttuurin saralla on myös hienoja saavutuksia Kotsarin jutuista päätellen ja semmoinen on tietysti Kotsari itsekin! Mielelläni luin ja yhdyn Kirsi Moisanderin 12.8. ”Lukijalta” palstan sanomaan. Välittämisestä on kyse. Niin Putaalla tunnutaan toimivan!

Etäalavekylläine
Lassi Jämsén

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>