Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Hyväntekeväisyys auttaa ja lisää yhteisöllisyyttä

Suomalainen hyväntekeväisyys elää, mutta tulokset olisivat vielä vaikuttavampia, jos työhön saataisiin mukaan entistä suurempi joukko kansalaisia. Kohteista ei ole pulaa.

Tänään hyväntekeväisyys kanavoituu pitkälti järjestöjen kautta. Siitä on saatu viikon sisällä Pihtiputaalla hienoja esimerkkejä.

Moni täällä kymmeniä vuosia toimineen järjestön syntypaikka sijaitsee kansojen sulatusuuniksi sanotussa Yhdysvalloissa. Sieltä ovat ulottaneet lonkeronsa pohjoiseen Keski-Suomeen asti kolme tunnettua toimijaa: 4H, Rotary- ja Lions-järjestö. Partiolaisten juuret löytyvät Englannista, mutta hyvin sekin on suomalaisessa maaperässä kasvualustansa löytänyt.

Suomen 4H ja Suomen Partiolaiset keskittyvät tiiviisti nuorisotoimintaan. Leijonat ja rotarit ovat jo sen verran varttuneemman väen kerhoja, että jokainen ymmärtää, kuinka välttämätöntä on nuorten jäsenten löytäminen mukaan toimintaan.

Hyväntekeväisyystyö tuo järjestöille julkisuutta, mutta sille on turha hymähdellä. Tempauksista hyötyy iso joukko lähipiirin ihmisiä, nuoria ja vanhoja. Maaliskuussa 60-vuotta täyttävä LC Pihtipudas keskittyi tällä kertaa nuoriin. Pihtipudas-saliin lahjoitettiin salibandykaukalo, seurakunnan nuorisotiloihin biljardipöytä ja Tahkoniemen leirikeskukseen bingispöytä. Pihtipudas on nyt niiltä osin parempi paikka elää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>