Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pinnan alla kuohuu laajemminkin

Tänä vuonna on nähty, että suomalaiset ovat valmiita toimimaan näkyvästi tuodakseen julki mielipiteensä heitä huolestuttavista asioista. Mieltä on osoitettu hallituksen säästöleikkureita vastaan, mutta samaan aikaan turvapaikanhakijoita vastaan tai heidän puolestaan.

Pihtiputaalla pidettiin vuosien tauon jälkeen julkinen mielenosoitus. Edellisen kerran kuntalaiset protestoivat alakoulun sisäilmaongelmien vuoksi ja vaativat uuden koulun rakentamista. He saivat tahtonsa läpi.

Maanantaina mieltä osoitettiin rakentamista vastaan. Kohteena olivat Ilosjoelle suunnitellut tuulivoimalat. Ne sijaitsevat monen Ilosjoella ja Seläntauksessa asuvan mielestä liian lähellä asutusta. Ihmiset ovat huolestuneita voimaloiden melusta ja terveysvaikutuksista.

Paikallistason mielenosoitusta oli turvallista seurata, vaikka kaksi konstaapelia olikin lähetetty sitä partioautollaan vartioimaan. Kunnan päättäjät korkeinta johtoa myöten tulivat keskustelemaan kuntalaisten kanssa. Ilmassa ei ollut minkäänlaista uhkaa.

On tärkeää, että kuntalaiset saavat äänensä kuuluviin. On tärkeää, että heidän ääntään kuullaan. Silti demokratiassa käy usein niin kuin maanantaina kävi. Vastustuksesta huolimatta hallitus esittää valtuustolle voimalat mahdollistavan kaavan hyväksymistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>