Viihde Juha Kivinen

Siltsu ja Tuisku juhlatuulella

Pihtiputaan Tuisku 100 vuotta ja Jari Sillanpää 50 vuotta. Huonompiakin syitä on viettää yhteisiä juhlia, varsinkin kun Sillanpäällä tulee täyteen 20 vuotta huipulla. Kaikki alkoi tangokuninkuudesta vuonna 1995.

Pihtipudas-sali myytiin täyteen Tuiskun ja Seppo Kahilaisen Dexteatterin järjestämässä konsertissa. Juhlien sankari hurmasi yleisön vekkulinhauskalla tyylillään, mutta paljon Sillanpään keikkoja kiertäneet tuumasivat, ettei heidän idolinsa saanut ihan sitä hurjinta vaihdetta päälle.

Avauksena soinut versio Cheekin ”Liekeissä”-kappaleesta lähti liikkeelle tukkoisesti, mutta illan edetessä Sillanpää näytti, miksi suomalaiset ovat olleet myytyjä hänen edessään.

Liekö tahmeuteen vaikuttanut se, että tähti ilmestyi Pihtipudas-saliin viime minuutilla Seinäjoelta, jossa hänellä oli ollut keikka edellisenä iltana. Juontaja Jouni Pappinen oli jo aloittanut aloitusjutustelunsa, kun Sillanpää saapui sisään.

Valtavan hittiputken lomassa Jari Sillanpää nauratti yleisöä suorasukaisilla jutuillaan. Hän heitti kuittia juorulehdistölle laulettuaan espanjaksi vanhan klassikon ”Saavuthan keinumaan”.

— Tekstihän on ihan pöljä! Eihän kukaan voi tietää, milloin seuraava rakkaus tulee. Paitsi, että on yksi taho, joka tietää: Seiska!

Sillanpää yritti laulattaa kappaleen aikana yleisöä, mutta espanja ei tahtonut oikein taittua katsojilta. Koko homma meni naureskeluksi, ja Sillanpää ”torui” myös fanejaan, ettei sitä saa laulaa noin iloisesti. Päälle tuli tuttu virnistyshymy.

Uusimmasta hitistään ”Sinä ansaitset kultaa” Sillanpää kertoi, että sitä on katsottu YouTubessa peräti 4,6 miljoonaa kertaa.

— Se on pöyristyttävää, sillä Suomessahan on viisi ja puoli miljoonaa asukasta. Eikö niistä kukaan käy töissä, kun kaikki vain kuuntelevat Sinä ansaitset kultaa ja ne loput 900 000 ovat lapsia, Sillanpää veisteli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>