Uutiset Juha Kivinen

Kohu nousi kunnan kotihoidon Hilla-hankkeesta

Valtuutettu Juuso Lahtinen (kok) halusi Pihtiputaan kunnanvaltuustossa tarkempaa selvitystä siitä, mitä valtakunnallisen terveysalan yrityksen MedGroupin edustajat olivat tehneet Wiitaunionin perusturvalautakunnan kokouksessa. Lahtinen oli kuullut monenlaisia huhuja siitä, että MedGroup on työntämässä jalkaansa oven väliin Pihtiputaan ja Viitasaaren kotihoidossa. Lahtisen mukaan kuulosti nurinkuriselta, että yksityinen firma tulee lautakunnan kokoukseen kertomaan, mitä tehdään.

Jotkut valtuutetut ihmettelivät, että kotihoitoa aiotaan yksityistää ilman valtuuston tekemää linjausta. Paula Kivinen (kesk) kertoi kuulleensa, että työntekijät ovat huolissaan työpaikoistaan.

Perusturvalautakunta päättää ensi viikon keskiviikkona, lähteekö Wiitaunioni mukaan MedGroupin kolmevuotiseen Hilla-hankkeeseen, jossa etsittäisiin uudenlaisia toimintatapoja kotihoitoon.

Pihtiputaan kunnan kotihoidon työntekijöissä MedGroup-huhut ovat aiheuttaneet kovaa vastustusta. Vt. perusturvajohtaja Marja Laurila rauhoittelee hankkeesta noussutta kohua.

— Henkilöstön kanta tullaan huomioimaan. Pelkoon ei ole syytä, sillä työpaikat säilyvät ja työntekijät pysyvät kunnan palveluksessa. Kyse ei ole siitä, että ulkoistettaisiin jotakin, vaan tutkittaisiin yhteistyössä toimintamalleja ja mahdollisuuksia tehdä asiakastyötä. Meillä on sama tavoite, että asiakkaat tulisivat hoidettua mahdollisimman hyvin.

Marja Laurila kertoo yhteistyöajatuksen lähteneen liikkeelle säästötalkoista.

— Miten saada säästöjä myös vanhuspalveluihin, kun hoidettavien määrä kasvaa koko ajan? Onko toimintatavoissamme tehostamista, saadaanko täysi hyöty irti esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmistä?

Lautakunta halusi, että Hilla-hankkeessa olisi kokeilualueina joku osa kunnan keskustasta ja joku kylä, jotta hoidon sujumista voisi vertailla.

— Nythän kotihoidon työntekijät pääsääntöisesti kiertävät, mutta hankkeessa nimettäisiin tietyt henkilöt, jotka työskentelisivät juuri sillä alueella, ja MedGroup voisi vuokrata heitä meiltä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>