Lukijalta Lukijalta

Valssi soi yli Alvajärven

Seuraavassa muistelen Alvajärven tanssilavan historiaa.

Ei taida olla enää montakaan alavekylläistä elossa tai asua Puttaalla, jotka muistavat tuon pienen ja idyllisen tanssilavan, joka sijaitsi kauniilla paikalla Alvajärven rannassa lähellä Maamiesseuran taloa.

Etäalavekylläinen kyllä muistaa sen.

Lava oli suosittu tanssipaikka siihen aikaan. Tanssijoita kävi ympäri pitäjää, autoja ei silloin paljon ollut. Polkupyörällä ja veneellä siellä kuljettiin.

Musiikkia soitettiin levysoittimella, jossa oli iso kaiutin. Soitto kantautui tyynellä ilmalla järven toiselle rannalle.

”Tiskijukkana” toimi kuuluisa huumorimies Torvikosken Antti, joka heitti välillä jonkin vitsin.

Karjalanniemen talohan sijaitsee melkein vastarannalla, isäntänä siellä oli silloin Kiite Heinonen.

No, Antti kerran, että Karjalanniemen Kiite, kuulet toivomasi valssin , Yli aaltojen.

Olihan siellä tietysti miestä väkevämpääkin ottaneita, kuten yleensä muuallakin vastaavissa paikoissa.

Niin. Tämän tanssilavan rakensi Alvajärven Työväenyhdistys heti sotien jälkeen. Minä kävin siellä viimeisen kerran vuonna 1955. En tiedä kauanko tanssit jatkuivat sen jälkeen, kun muutin Alavekylästä pois muutamaksi vuodeksi.

Sen tiedän, että lava purettiin 1960-luvun alussa. Lava oli jo lahonnut siinä määrin, että se ei kestänyt enää tanssimista.

Lavassahan ei ollut kattoa, eikä siellä voinut kovalla sateella tanssia. Kauniina kesäiltoina oli sitten sitäkin hauskempaa!

Teuvo Manninen
puolalavekylläinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>