Päästä vedettyä Heikki Jämsén

Some-viesteihin maltti mukaan

Kaikkeen sitä pääsee, kun vanhaksi elää. Lupauduin viime eduskuntavaalien alla tuuraamaan ehdokkaana ollutta Ari Saastamoista Facebookin Pihtipudas-sivuston ylläpitäjänä.

Arin perustaman sivuston yhtenä tarkoituksena on toimia nykyisten ja entisten puttaalaisten yhteydenpitovälineenä ja keskustelukanavana. Hyvin sivusto on tehtävänsä täyttänyt. Mitä nyt välillä tunteet kuumenevat.

Ensimmäinen vääntö käytiin siitä, onko asiallista kuvata ja ilmoitella ulkomaalaisin rekisterikilvin varustetuista autoista ja epäillä heitä kaikkia varkaiksi.

Syyskesällä marja-ajan kynnyksellä nousi pintaan asenne ulkomaalaisiin poimijoihin. Kaikki mielipiteet eivät löytäneet sivustolta pysyvää sijaa, sen verran ikävään sävyyn niissä poimijoista kirjoitettiin.

Tuorein kiivaan keskustelun synnyttänyt aihe ovat turvapaikanhakijat. Joku sivuston jäsenistä näyttävät menettävän tulijoita käsitellessään suhteellisuudentajunsa.

On selvää, että muuttajien määrän räjähdysmäinen kasvu aiheuttaa ongelmia, jopa pelkoa. Kun heitä on tullut rajojen yli alkuun ennakoidun tuhannen sijasta kymmeniätuhansia, jo asuinpaikan löytäminen kaikille on vaikeaa, puhumattakaan koulupaikan järjestämisestä tai kotouttamisen aloittamisesta.

Pihtiputaalla ei ole toistaiseksi yhtään turvapaikanhakijaa, eikä heitä välttämättä tule. Silti päivityksissä on esitetty, että maahanmuuttajia pitää kohdella kovemmin ottein kuin kantaväkeä.

Muuttajille on joidenkin mielestä ihan perusteltua antaa samasta rikoksesta vähintään tuplarangaistus kuin suomalaisille. Jotkut kannattavat sitä, että turvapaikanhakijoiden kolttosista ryhdytään käymään oikeutta samoilla periaatteilla kuin kenttäoikeuksissa aikoinaan.

Joku on valmis viemään laittomuuksiin syyllistyneen maahanmuuttajan suoraan saunan taakse. Kovin kauan ei tarvitse miettiä, mitä sillä tarkoitetaan.

Aika yllättäviä ajatuksia vuoden 2015 lopussa.

Jokin aika sitten havahduin, kun Pihtipudas-sivustolle tulvahti muutamassa tunnissa satoja uusia jäseniä, joiden nimet viittasivat islamilaiseen maailmaan. Heidät oli ujuttanut sivustolle yksi ja sama henkilö.

Luultavasti hyökkäyksen aiheutti sivustolta pian ilmestymisensä jälkeen poistettu kirjoitus, jossa roimittiin suorin sanoin maahanmuuttoa ja muuttajia.
Some-viestejä rustatessa on hyvä pitää maltti mukana ja pää selvänä. Terävimmät postaukset eivät ehkä sittenkään synny perjantain ja lauantain välisen yön pikkutunneilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>