Urheilu Juha Kivinen

LiigaPloki on löytänyt vireensä Koskisen valmennuksessa

Ei olisi uskonut, että Pihtipudas-salissa oli lauantaina kentällä samat LiigaPlokin pelaajat, jotka olivat vielä joulun jälkeen aivan hukassa jumboryhmä MesToa vastaan.

Nyt oli Plokilla ihan eri meininki, kun joukkue kaatoi vahvan Oriveden Ponnistuksen suoraan 3-0 (25-21, 25-23, 25-23). Joulun alla päävalmentajaksi tulleen Jukka Koskisen työ on alkanut näkyä, ja ero entiseen tuherrukseen on valtava.

LiigaPlokin sarjatilannetta voitto ei vielä helpottanut, sillä Pieksämäki Volley löi helposti heppoisen MesTon ja säilytti eron Plokiin ja karsintasarjaviivaan neljässä pisteessä. Plokin peli oli kuitenkin niin vakuuttavaa, että samoilla otteilla Pieksämäki ja LP Vampula ovat ohitettavissa.

OrPo-peli oli tasaista vääntöä, mutta erona entiseen Plokiin oli se, että tiukkojen erien loppuvaiheet hoidettiin kotiin.

Jukka Koskinen lähti otteluun luottavaisena, koska hän on huomannut Liiga-Plokin pelin toimivan aina vain paremmin.

— Joukkuehenki paranee koko ajan, ja tietysti voitot helpottavat sitä huomattavasti. Nuoria pelaajia on saatu uskomaan itseensä yllättävän nopeasti.

Koskinen sanoi, että harjoituksissa täytyy olla tekemisen meininkiä, mutta siellä pitää pystyä myös nauttimaan.

— Kuukausi siinä meni, eikä se mikään ihme ollut, kun välissä oli rikkonaista aikaa jouluna ja uutenavuotena. Pelaajat olivat minulle uusia valmennuksellisesti, joten aikaa kuluu, kun yrittää oppia tuntemaan heidät.

Koskinen on tiennyt koko ajan, että joukkue pystyy parempaan. Hän yllättyi, että pelaajissa oli niinkin paljon potentiaalia, kun hän kävi katsomassa Plokia Orivedellä joulukuussa ennen valmennuspestinsä alkua.

Jukka Koskinen sanoi, että OrPo-voitosta ei voi olla kuin tyytyväinen, kun katsotaan sarjatilannetta.

— Se on aina bonusta, mitä enemmän saadaan pisteitä kärkijoukkueilta.

Courtney Felinski oli Plokin pistehai tehoilla 13/ +6. Felinskiä miellytti se, että joukkue pystyi voittamaan suurimman osan pitkistä taistelupalloista.

— Valmentajan vaihdos oli todella iso juttu. Jukan valmennuksessa nuoremmat pelaajat saavat erittäin hyviä neuvoja ja paljon itseluottamusta. Se on tärkeää, koska joukkue on nuori ja rinki on pieni. Harjoitukset ovat tuotteliaita ja pelimme kehittyy nopeammin kuin aikaisemmin. Joukkue puhuu nyt myös paljon enemmän, Felinski kehui.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>