Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Uusi päiväkoti palkitsee kärsivällisen odotuksen

Perhepäivähoito alkoi Kinnulassa vuonna 1974. Lasten päivähoidossa tapahtuu ensi elokuussa pitkä loikka kohti parempaa, kun kunnan ensimmäinen päiväkoti valmistuu.

Päiväkodin tarve on noussut aika ajoin keskusteluun, mutta vasta nyt alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa toive on täyttymässä.

Pienimmät jäävät usein jalkoihin, kun kuntien tiukoista budjeteista jaetaan rahaa kuntalaisten tarpeisiin. Kinnulassa hoidettiin ensiksi kuntoon vanhusten palvelut. Ensimmäinen vanhustentalo nousi Vanhusten Tuki ry:n rakennuttamana 1972. Vuonna 1984 valmistui vanhainkoti Kotipiha. Samalla loppui kinnulalaisten ikäihmisten sydänalaa kuristava pelko joutumisesta Maunun vanhainkotiin Toholammille.

Peruskoulunsa päättäneiden tilanne korjaantui kaksi vuotta myöhemmin oman lukion aloittaessa. Kolmenkymmenen toimintavuoden jälkeen lukiot ovat uuden tilanteen edessä. Nyt puhutaan yleisesti lukioverkon harventamisesta.

Päiväkoti-ikäisten lasten tarpeita ei parane väheksyä. Kyse on ikäryhmästä, joka aikuistuessaan kantaa vastuun kuntapalvelujen sisällöstä, tasosta ja saatavuudesta. Lämpimän ja turvallisen lapsuuden eläneen päättäjän voi olettaa kykenevän vaikeissakin ratkaisuissa myötätuntoiseen asennoitumiseen toista ihmistä kohtaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>