Päästä vedettyä Juha Kivinen

Mies, joka tiesi liikaa

Uteliaisuus on toimittajalle välttämätön pahe tai ehkäpä hyve.

En ole kuitenkaan niin utelias, että haluaisin tietää liikaa kotisohvalla televisiota katsellessani.
Olen alkanut ihan tosissaan kyllästyä tulevien telkkariohjelmien turhan innokkaaseen puffaamiseen. Siinä tunnutaan menevän koko ajan pitemmälle ja pitemmälle.

Viimeinen pisara tähän vuodatukseen tuli, kun mainio Haluatko miljonääriksi -tietokilpailu palasi Neloselle. Se on juuri niitä ohjelmia, joista ei passaisi paljon etukäteen vilauttaa.

Viime viikolla kävi kuitenkin jälleen niin, että Haluatko miljonääriksi -jaksosta paljastettiin ihan liikaa. Puffiin oli leikattu kaksi eri heppua aloittamassa visailua.

Siitähän tajusi tyhmempikin, ettei se ensimmäinen pääse lähellekään miljoonapottia, koska samaan jaksoon mahtuu toinenkin kilpailija. Minulta ainakin menee iso osa ohjelman viehätyksestä, kun tiedän, että kohta tuo tyyppi tippuu pois.

Vielä pitemmälle tässä hölmöilyssä mentiin syksyllä Sub-kanavalla nähdyssä Ikuisesti nuori -sarjassa. Se oli tositelevisio-ohjelma, jossa seurattiin, kuinka viisi nuorta bilettäjää ja viisi eläkeläistä pärjäävät keskenään viikon mittaisella talvilomalla Rukalla.

Minulle riitti yksi jakso Ikuista nuorta. Kuten puolankalaiset sanoisivat, mitäpä se hyvejää katsella pitemmälle, kun ensimmäiseen jaksoon oli pilkottu käytännössä koko ohjelmasarja viimeisiä lähtöitkuja myöten.

Olisi kiinnostavaa tietää, miksi tähän älyttömään juonipaljasteluun on ryhdytty. Ovatko katsojat halunneet, vai onko kyse vain tv-kanavien hysteriasta katsojakilpailussa? Voihan se olla, ettei ihmisillä ole enää malttia odottaa itse ohjelmaa. Siinä tapauksessa minä olen pudonnut kelkasta.

Toinen kumma juttu on Jim-kanavan Poliisit-sarja, jossa yksityisyyden suoja on niin pitkällä, että se menee jo hätävarjelun liioitteluksi.

Ohjelmassa on häivytetty kaikkien ihmisten kasvot paitsi niiden kahden poliisin, joiden työpäivää seurataan. Aivan kuin kaikki muut suomalaiset olisivat rikollisia!

Sen ymmärtää hyvin, että rikoksiin syyllistyneet ja esimerkiksi humalaiset baariasiakkaat tehdään tunnistamattomiksi, mutta sitä ei tajua, että jopa kadulla ohikulkevatkin joutuvat sensuurin kohteeksi.
Eihän niin tehdä missään muissakaan ohjelmissa. Ei kai kukaan voi kuvitella, että kunnon kansalainen muuttuu yhtä äkkiä epäilyttäväksi, kun hänen naamansa vilahtaa Poliisit-sarjassa?

Loppuun vielä pieni vihje puolustusministeri Jussi Niinistölle. Tohtori Niinistö voisi ottaa pikakurssin televisioesiintymisestä. Enpä ihan heti muista ylimielisempää ja ynseämpää haastateltavaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>