Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pihtiputaan Tuisku jyrää vammaishiihdossa

Pihtiputaan Tuisku onnistuu löytämään menestyksen paikkoja urheilurintamalla.

Viikonloppuna seuran riveissä kilpailevat urheilijat näyttivät suksien kantoja muille vammaishiihdon SM-kisoissa Jyväskylässä.

Vanhemmista konkareista Kalervo Pieksämäki ja Keijo Kähärä kahmivat kumpikin kolme mestaruutta. Martti Kuha tyytyi kahteen hopeaan, mikä oli sekin hieno saavutus.
Tuiskulle voi ennustaa jatkossakin kultaisia vuosia vammaishiihdossa. Laukaan Urheilijoista Tuiskuun siirtynyt 18-vuotias Inkki Inola nappasi Jyväskylässä kaksi mestaruutta, joten seuran vammaisurheilijoiden kokonaissaalis nousi kymmeneen mitaliin.

Suomalaisilta urheilijoilta on totuttu kuulemaan sen sisältöisiä lausuntoja, että teen parhaani ja katsotaan sitten, mihin se riittää.

Inkki Inola on paaluttanut tavoitteensa selvästi. Hän ei tavoittele yhtään vähempää kuin hiihtokultaa paralympialaisissa. Aika näyttää, kuinka korkealle palkintokorokkeelle Inkki paralympialaisissa nousee, mutta itsetunnosta menestyminen kansainvälisissä kilpailuissa ei ainakaan jää kiinni.

Jokainen urheiluseura ja jokainen maa tarvitsee Inkin asenteella varustettuja urheilijoita. Niin oman seuran kilpailuihin kuin arvokisoihin lähdetään voittamaan, eikä kumartelemaan jäännössijoista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>