Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pihtipudas avaa laskelmoiden ovensa pakolaisille

Pihtipudas on valmis sitoutumaan 25 oleskeluluvan saaneen perheellisen turvapaikanhakijan vastaanottamiseen ja heidän kotoutumisensa edistämiseen.

Päätös syntyi kunnanvaltuustossa äänestyksen jälkeen.

Valtuusto linjasi aiemmin iltakoulussaan kunnanhallituksen sittemmin hyväksymän esityksen, jonka mukaan Pihtipudas vastaanottaa ensisijaisesti kiintiöpakolaisia. Kun asiaa oli pyöritelty aikansa, leireillä vaikeissa oloissa pitkään asuneiden pakolaisten fyysinen ja henkinen kunto alkoi arveluttaa. Niinpä kunnanvaltuusto muokkasi neuvottelutauolla suurimman ryhmänsä keskustan johdolla uuden esityksen, jossa vastaanottojonon kärkeen nostettiin Suomeen jo tulleiden ja täällä myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pakolaiset.

Valtuusto hyväksyi uuden linjauksen äänin 16-11. Vähemmistöön jääneiden SDP:n, Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton kritiikki kumpusi siitä, että heidän mielestään takinkäännös merkitsee kaikkein suurimmassa avuntarpeessa olevien ihmisten sivuuttamista.

Myönteistä asiassa on se, että valtuusto sai tehtyä myönteisen vastaanottopäätöksen. Jopa historiallisena voi pitää sitä, ettei yksikään valtuustoryhmä tai yksittäinen valtuutettu ilmaissut vastustavansa pakolaisten vastaanottamista.

Tosiasiat on tunnustettu ja nyt keskustelua käydään uusissa rajoissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>